Ekonomija

CG ponudila da plaća dio troškova za noćni voz

Predstavnici direktorata za željeznički saobraćaj Ministarstva saobraćaja ulažu napore da se sa kolegama iz Srbije uspostavi model po kome će “noćni voz” nastaviti da saobraća, saopšteno je Dnevnim novinama u Vladinom resoru na čijem je ćemu Osman Nurković.

Ministarstvo saobraćaj a i pomorstva, kako ističu u ovom resoru, je u stalnoj komunikaciji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije vezano za redukciju saobraćaja međunarodnih vozova na relaciji Bar-Beograd-Bar.

Prekid saobraćaja je nastao zbog remonta dionice barske pruge Resnik-Lajkovac, koji je više puta do sada odlagan i kojim će se pruga na toj dionici dovesti u projektovano stanje.

Podržavamo ovaj projekat jer je remont neophodan, ali i u takvim uslovima mora se voditi računa o stalnim klijentima željeznice i o održivosti međunarodnog saobraćaja“, ističu u Ministarstvu saobraćaja Crne Gore.

Kako tvrde u ministarstvu, pomenuta linija je donosila Željezničkom prevozu Crne Gore velike benefite.

Više puta smo tražili da se preispitaju odluke o mogućnosti noćnog voza. Ova linija donosila je Željezničkom prevozu Crne Gore oko 40 odsto dnevnog prihoda od prodaje karata.Na inicijativu Ministarstva saobraćaja i pomorstva Crne Gore održan je još jedan sastanak menadžmenta željezničkih firmi 26. decembra, na kome je naš prevoznik ponudio i da participira u dijelu troškova noćnog voza koji nastaju na teritoriji Srbije. Tema razgovora je i opcija da noćni voz saobraća tri puta nedjeljno (vikend), kada inače ima najviše putnika. Razgovori će biti uskoro nastavljeni”, zaključili su u Ministarstvu saobraćaja.

Send this to a friend