Ekonomija

Poljaci nude 2,5 miliona eura za Montecargo

Poljska kompanija OT “Logistics” ponudila je 2,5 miliona eura za kupovinu 51 odsto akcija u državnoj kompaniji “Montekargo”, a najavila je i investicije od 2,55 miliona eura. To je saopšteno nakon sjednice Tenderske komisije za privatizaciju koja je održana danas.

Poljaci su jedini koji su dostavili ponudu, a ona predviđa kupovinu akcija, dodjelu prava na upis novih akcija putem dokapitalizacije i kupovinu preostalih akcija u vlasništvu Države Crne Gore i državnih institucija.

“Prema obavezujućoj ponudi, ponuđena ukupna cijena za 51 odsto akcija u Društvu iznosi 2.500.000 eura”, saopšteno je iz Tenderske komisije.

Takođe, dodaju, kompanija je ponudila realizaciju investicionog programa koji uključuje nabavku 2 višesistemske lokomotive Simens Vectron, lokomotiva i pripadajućih IT rješenja u ukupnom iznosu od 2.550.000 eura.

“Biznis planom je predviđeno značajno jačanje pozicije kompanije u sektoru međunarodnog prevoza i logistike kroz postizanje liderske pozicije na koridoru Baltik – Jadran povećanjem tržišnog učešća do 50 odsto na tržištu pretovara poljoprirednih tereta u pomorskim lukama kao i dupliranjem prevoza tereta Montecarga”, kazali su u komisiji.

Ponuđač je u ponudi preuzeo obavezu poštovanja Opšteg, Granskog i Kolektivnog ugovora u periodu od najmanje 3 godine.

Kompanija OT Logistics je jedina dostavila ponudu i na tenderu za prodaju 30 odsto akcija “Luka Bar“ AD Bar.

“Montekargo” je dio bivše Željeznice Crne Gore, a bavi se prevozom tereta.

Send this to a friend