Ekonomija

Posao za 250 ljudi: Budva dobija hotel sa pet zvjezdica

Kompanija „S&I Invest“ d.o.o. iz Podgorice podnijela je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgranju hotelskog kompleksa sa pet zvjezdica „Falcons“ u Budvi, saznaje CdM. Tehnička dokumentacija je predata Ministarstvu održivog razvoja i turizma 30. decembra 2016. godine.

Hotel bi trebalo da se nalazi uz samu obalu, kod pošte u Budvi. Ukupna kvadratura sa suterenskim etažama je oko 30 hiljada kvadrata, a investicija je vrijedna oko 40 miliona eura.

Hotel će zapošljavati oko 250 ljudi. Prioritet će imati Budvani i ostali građani Crne Gore. Prema našim saznanjima, investitor je već obavio manju selekciju domaćih ugostiteljsko-hotelskih kadrova.

Ministarstvo o dozvoli treba da odluči u prvih 60 dana ove godine, a investitor planira da završi gradnju do kraja 2019. godine, što je ambiciozan plan s obzirom na to da građevinska sezona u Budvi traje sedam i po mjeseci, pa će se nastojati da se rok produži kako bi hotel prve goste možda dočekao i u sezoni 2019. godine.

Autor projekta je profesor Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Brano Mitrović, inače porijeklom iz Miločera.

Send this to a friend