Kultura

Audicija za članove Festivalskog orkestra KotorArt-a, prijavite se do 1. marta

Međunarodni festival KotorArt organizuje audiciju koja će trajati do 1. marta. Organizacija festivala traži svirače gudačkih instrumenata, starije od osamnaest godina, koji su zainteresovani za orkestarsko muziciranje.

“Za ljeto 2017. po prvi put se organizuje video audicija za članove Festivalskog orkestra KotorArt-a, ne samo za muzičare zemalja regiona, već i za muzičare širom svijeta! Audicija je otvorena za svirače gudačkih instrumenata, starije od osamnaest godina, koji su zainteresovani za orkestarsko muziciranje, a kako bi bili razmatrani potrebno je da se do 1. marta 2017. godine pošalje video snimak na kojem se izvode dva djela, kao i popunjen prijavni formular”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik komisije za audiciju je Roman Simović, vrhunski violinista i koncert-majstor Londonskog simfonijskog orkestra!
Više informacija o audiciji i procesu prijave, može se vidjeti na internet stranici KotorArt-a: www.kotorart.me/FOKA.

Međunarodni festival KotorArt, festival je od nacionalnog značaja za kulturu Crne Gore, koji se odvija svakog ljeta pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, Opštine Kotor i UNESCO-a. Sa preko 1.000 gostujućih umjetnika, preko 250 održanih programa, pred 40.000 posjetilaca u 2016. godini, KotorArt je najveći i najznačajniji umjetnički festival u Crnoj Gori i jedan od najznačajnijih u regionu.

Kao integralni dio muzičkog programa KotorArt-a, Don Brankovih dana muzike, u Kotoru se svakog ljeta proteklih dvanaest godina okupljaju perspektivni regionalni muzičari, koji formiraju Festivalski orkestar KotorArt-a. Sa preko pedeset koncerata sa vrhunskim solistima i dirigentima održanih na raznim lokacijama, od kotorske Katedrale do kotorskih pjaca, ovaj sezonski kamerni orkestar je pokazao istančan osjećaj za muziku raznih epoha, muzičkih stilova i žanrova, sa posebnim akcentom na promociji i izvođenju djela savremenih kompozitora iz Crne Gore i regiona. Svojim aktivnostima Festivalski orkestar KotorArt-a komunicira poruku koja je esencija čitavog KotorArt-a: slavlje tolerancije, zajedništva i kulturnog diverziteta kroz muziku.

 

Festival će ugostiti dvadesetoro gudača koji polože audiciju kao članove Festivalskog orkestra, a koji će u periodu od tri sedmice u julu 2017. godine nastupati u okviru Festivala. Članovi orkestra imaju obezbjeđen smještaj sa hranom, stipendiju za putne troškove i umjetničke honorare.

Send this to a friend