Politika

Bivši potpredsjednik Rusije: Đukanović će loše završiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović devedesetih godina prošlog vijeka novac za izbore obezbjeđivao je iz Rusije, tvrdi Aleksandar Vladimirovič Rucskoj, nekadašnji potpredsjednik Ruske Federacije.

Bivši visoki funkcioner Rusije je ovo ustvrdio gostujući na propagandističkoj ruskoj Televiziji Carigrad, u emisiji Andreja Afanasjeva „Ruski odgovor“. Rucskoj je istovremeno zaprijetio predsjedniku DPS -a da će ,,loše završiti”, piše Pobjeda.

To su ljudi koji okreću zastavu na onu stranu na koju vjetar duva. Znam Đukanovića od 1991. godine. Meni su tada pozvonili iz administracije Borisa Nikolajeviča (Jeljcina) i zamolili me da se sretnem sa njim i porazgovaramo. Sa kakvim ciljem je on došao? Đukanović je došao u Rusiju da prosi novac za izbore. I sumu je naznačio, od 10 do 15 miliona dolara. Mi u to vrijeme nijesmo baš bogato živjeli, no, takvu sumu je bilo moguće dati i mi smo tu sumu dali navodi Rucskoj.

On je u nastavku, odgovarajući na pitanje voditelja, potvrdio da je novac dat lično Đukanoviću.

Da! I kad slušam šta danas govori Đukanović, ja se sjećam šta je on tada govorio, kada smo se susreli. Da smo mi jedne vjere, da smo mi Sloveni, da smo mi pravoslavni, da je nemoguće zaboraviti podvig sovjetskog oficira i vojnika, da smo mi jedno… šta sve nije govorio. No, pogledajte šta danas govori taj čovjek. Zato će on sigurno završiti loše. Sigurno loše kazao je bivši Jeljcinov zamjenik, dodajući da ne želi da predviđa, ali da ,,osjeća da će on završiti loše, zato što je on stao protiv svih“.

Send this to a friend