Politika

Buduća budvanska vlast se već posvađala oko fotelja

Budvanska vlast još nije u potpunosti formirana, jer su porasli apetiti partija koje su do juče bile opozicija, a naročito Demokratskog fronta, koji očekuje da dobije sve najznačajnije funkcije u crnogorskoj prijestonici turizma, pišu Dnevne novine.

I sinoć su predstavnici budvanskih odbora Demokratskog fronta Milo Božović i Demokrata Crne Gore Dragan Krapović, sa ostalim članovima postizborne koalicije, pregovarali o formiranju nove budvanske vlasti, pa se očekuje da situacija danas bude jasnija, ako do dogovora uopšte dođe.

Očigledno je da problema ima mnogo, iako su predstavnici ujedinjene budvanske opozicije nedavno saopštili da su se dogovorili i da će budući predsjednik Opštine biti Dragan Krapović iz Demokratske Crne Gore. Do tog rješenja se došlo glasanjem na zajedničkom sastanku, a presudio je glas Lucije Đurašković iz Demosa, koja je podržala Krapovića. Zbog svega toga su u Demokratskom frontu, koji ima sedam odbornika, isto kao i Demokrate, bili nezadovoljni, jer njihov kandidat Marko Carević nije prošao, pa su uslijedile ucjene.

Tačka ključanja je dostignuta kada je prije nekoliko dana DF tražio da direktori svih šest budvanskih javnih preduzeća budu njihovi članovi i simpatizeri, da načelnik za finansije bude iz ovog političkog saveza, kao i potpredsjednik opštine i još nekoliko najznačajnijih funkcija u Budvi.

Zbog svega je najavljivano da će se Demokrate povući iz vlasti, ali da će podržati vlast Demokratskog fronta. Neki iz Fronta su zbog toga organizovali i slavlja. Ta opcija je i dalje u igri, ali su pregovori, međutim, sinoć nastavljeni.

Prema  saznanjima DN, lideri Demokratskog fronta, a prije svih Andrija Mandić, insistiraju da njihov čovjek u narednom četvorogodišnjem periodu vodi Budvu.
Koliko im je Budva važna pokazuje i poruka lidera DF-a da će, ukoliko im se ne izađe u susret, blokirati i razgovore o Vladi u sjenci na državnom nivou.

U svakom slučaju, poznavaoci političkih prilika u Budvi tvrde da će Demokrate, za koje mnogi kažu da su stvarni pobjednici među opozicijom, ostati kratkih rukava i bez ključnih funkcija u Opštini. I ako Krapović ostane kandidat za predsjednika, to će biti Pirova pobjeda, jer će sve ostale značajne funkcije pripasti Demokratskom frontu, koji i na ovaj način pokušava da dokaže da je lider crnogorske opozicije.

Tags
Send this to a friend