Politika

DF- u prihvatljiva ponuda SNP- a : Spremni na sve samo da razvlastimo DPS

Kotor

Nakon što je kotorski SNP predložio Demokratama, DF- u, SDP- u i GP URA da manjinski podrže ovu partiju prilikom formiranja vlasti u Kotoru čime bi, kako kažu, ravlašćivanje DPS bilo odmah realizovano, oglasili su se iz DF-a. Kažu da su spremni da podrže svako rješenje koje budu zajednički predložili, a koje će rezultirati razvlašćivanjem DPS – a u Kotoru.

Kako ističu iz DF-a, svojim dosadašnjim djelovanjem pokazali su se kao stožer okupljanja opozicije, spreman na svaki vid kompromisa kako bi razvlastili  DPS na državnom i lokalnom nivou.

“Kao ubjedljivo najjači opozicioni subjekt bez ikakvih uslovljavanja i stranačkih interesa ponudili smo strankama nacionalnih manjina da same formiraju vlast uz našu manjinsku podršku. Naša javna odgovornost i potreba da ispoštujemo izbornu volju građana  obavezuju nas da se i prema ponudi kotorskog  SNP – a javno i jasno odredimo. Pošto se nakon završenih izbora ostatak opozicije na državnom nivou koju predstavljaju Velika koalicija Ključ, Demokrate i SDP neformalno funkcioniše kao jedan subjekt u komunikaciji sa DF-om, smatramo da problem oko (ne)formiranja vlasti u Kotoru moraju prvo riješiti između sebe. DF je spreman da podrži svako rješenje koje budu zajednički predložili, a koje će rezultirati razvlašćivanjem DPS – a u Kotoru”, kažu oni.

Demokratski front apeluje na kolege iz opozicije da što prije održe sastanak, eliminišu eventualne sujete i nedoumice, kako bi građani Kotora dobili vlast za koju su glasali.

“Ponavljamo, DF im ni u jednom segmentu neće biti prepreka, naprotiv, smatramo da ovakvim našim stavom još jednom doprinosimo izlasku iz nezavidne situacije za koju ni najmanje nismo odgovorni”, zaključili su oni.

Tags
Send this to a friend