Politika

Kotor i dalje bez vlasti: SNP zove opoziciju na sastanak

Kotor
Socijalistička narodna partija u Kotoru pozvala je ostatak opozicije, odnosno DF, Demokrate, GP URA i SDP na sastanak u petak 16. decembra u vezi sa konstituisanjem vlasti u tom gradu.

Kako je kazao predsjednik SNP Kotor Branko Baćo Ivanović, očekuju da se opozicioni predstavnici izjasne do petka da li žele da prisustvuju sastanku.

“Napominjemo da je Opštinski odbor SNP Kotor utvrdio principe i ciljeve nove vlasti, na koje smo vas dužni podsjetiti, jer su oni obaveza koju smo preuzeli prema građanima u izbornoj kampanji i njih se moramo pridržavati. SNP Kotor je naglasio da je neophodno obezbijediti diskontinuitet vlasti u Kotoru, insistirati na depolitizaciji lokalne uprave kako bi na odgovornim poslovima radili oni koji imaju znanje potrebno za kvalitetno obavljanje posla, jer i u Kotoru i u Crnoj Gori mora postati važnije šta znate – od toga koga znate i kojoj partiji pripadate”, dodao je on.
Prema njegovim riječima, SNP Kotor potencira transparentnost trošenja budžetskih sredstava i njihovo ravnomjerno ulaganje u sve djelove opštine Kotor.
“Tražićemo reviziju poslovanja svih preduzeća čiji je osnivač opština ili u njima ima vlasnički udio, za posljednjih 12 godina poslovanja, s posebnim naglaskom na Luku Kotor. Efikasnost lokalne administracije, drugačija poreska politika koja će biti pravednija za građane Kotora, a pooštrena za „dobitnike tranzicije“, zaštita i valorizacija, a neprodaja i predaja opštinske imovine – neki su od ključnih ciljeva koje nova vlast mora ostvariti”, zaključio je Ivanović.
Send this to a friend