Politika

Medojević primio medalju za doprinos u borbi protiv kriminala i terorizma

Lider PzP i član Predsjedništva DF-a , Nebojša Medojević, primio je specijalnu medalju za doprinos u borbi protiv ozbiljnog kriminala  i terorizma, saopšteno je iz PZP.

Medojeviću koji trenutno boravi u SAD-u, medalju je uručio  specijalni izaslanik generalnog sekretara međunarodne Asocijacije policajaca INTERPORTPOLICE, Džej Grant.

Medojević je zahvaljujući se na ovoj počasti istakao da mu je čast što je dobitnik ove medalje koja je posvećena hrabrim policajcima koji su, kako dodaje, profesionalno vršeći svoju dužnost , položili svoje živote , služeći svom narodu i svojoj otadžbini.

“Nažalost, terorizam i organizovani kriminal su danas jos veća prijetnja po globalni  mir i sigurnost građana i biće potrebno mnogo zajedničkog napora i žrtvi, kako policajaca , koji su na prvoj liniji borbe protiv terorista i mafijaša, tako i cjelokupne javnosti, lidera zajednice, političara, medija , ali i samih građana koji moraju postati svjesni ove pošasti i dati svoj dio doprinosa globalnoj bezbjednosti”, istakao je Medojević.

On je dodao da “u zemlji iz koje  dolazi, korumpirani režim,  godinama ogrezao u švercu i kriminalu, stvorio je od  Crne Gore sigurnu destinaciju za djelovanje najopasnijih transnacionalnih narkokartela i terorističkih organizacija”.

Medojević je kazao da su terorističke akcije i  obračuni zaraćenih narkokartela su postali svakodnevica u Crnoj Gori , stradaju nedužni, a “korumpirani režim nemoćno posmatra kako država tone u ozbiljni kriminal”.

“Činjenica da sam ja od Vaše cijenjene Asocijacije nagrađen za moj doprinos, u globalnoj borbi protiv ozbiljnog kriminala i terorizma kao dugogodišnji član Odbora za odbranu i bezbjednost, a da je specijalni tužilac u mojoj zemlji, pod kontrolom korumpiranog režima mene i moje kolege, lidere DF, lažno optužio za terorizam na izborni dan u sklopu montiranog postupka za lažni državni udar, najbolje opisuje koliko je borba protiv terorizma teška i značajna za globalni mir i bezbjednost”, saopštio je lider DF-a.

Ovu nagradu doživljava kao dodatni podstrek i priznanje DF-u “za  dugogodišnju upornu i hrabru borbu za političke promjene koje ce dovesti do poželjnog ambijenta za efikasnu borbu protiv globalnog organizovanog kriminala i terorizma”.

U toku posjete SAD-u Medojevic će se susresti sa predstavnicima Senata, više think-thankova i analitičara bliskih Republikanskoj Partiji SAD, sa kojom je PzP u istoj međunarodnoj asocijaciji IDU.

Send this to a friend