Politika

Pejović- Poša: Podrška Mađarske za dalje napredovanje na evropskom putu

Crna Gora odlično napreduje u pristupnim pregovorima i  može poslužiti kao pozitivan primjer ostalim državama regiona, saopštio je ambasador Mađarske u Crnoj Gori Kristijan Poša na sastanku sa ministrom evropskih poslova Aleksandrom Andrijom Pejovićem.

Poša je  čestitao na formiranju Ministarstva evropskih poslova, prenijevši punu podršku Mađarske za dalje napredovanje na evropskom putu, a najavio je  intenzivniju saradnju s novim resorom.

Pejović je upoznao ambasadora sa planiranom dinamikom aktivnosti, kako u dijelu nastavka sprovođenja ključnih reformi, tako i u pogledu daljeg otvaranja pregovaračkih poglavlja.

Zahvalio je Mađarskoj na značajnoj podršci u procesu pristupanja EU i prenio odlučnost nove crnogorske Vlade da kvalitetno i efikasno nastavi s realizacijom preuzetih obaveza i daljeg napredovanja prema članstvu ka EU.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o budućim obavezama iz pristupnih pregovora i oblastima u kojima bi Mađarska mogla pružiti ekspertsku podršku crnogorskim institucijama.

Ambasador Poša je uručio Pejoviću pismo čestitke koje je uputio ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto, u kojem je pohvalio rezultate Crne Gore u procesu evropske integracije, u kojima je, kako je istakao, glavni pregovarač imao presudnu ulogu.

Send this to a friend