Politika

SDP Kotor: Daćemo funkcije čak i SNP-u samo da ne pripadnu DPS-u

Socijaldemokratska partija (SDP) u Kotoru spremna je da svaku svoju funkciju u lokalnoj vlasti stavi na raspolaganje bilo kojoj opozicionoj partiji, uključujući i Socijalističku narodnu partiju (SNP), saopšteno je na redovnom sastanku predstavnika Demokrata, DF-a, SDP-a i GP URA-e, održanog danas.
Kako su poručili iz SDP-a, neće dozvoliti da nijedna funkcija pripadne DPS-u.
“Stoga ponovo zajednički pozivamo kolege iz SNP-a da bez daljih uslovljavanja, sa partnerskim uvažavanjem, a na osnovu većinski izražene volje građana, pristupe formiranju lokalne uprave u Kotoru u kojoj neće ni na koji način participirati DPS”, kažu iz ove partije.

Na lokalnim izborima 16. oktobra, opozicija je osvojila 17 od 33 odbornička mandata koliko broji kotorski parlament, dok DPS, SD, HGI I LP imaju ukupno 16 mandata.

Kotorski SNP nije potpisao zajedničku izjavu kojom su se novoizbrani odbornici opozicije, Demokrata, DF, SDP-a i URE, 24. oktobra obavezali da neće pregovarati sa DPS-om o formiranju nove vlasti u opštini Kotor.

Na posljednjem skupštinskom zasijedanju predsjednik kotorskog odbora SNP-a Branko Ivanović kazao je da će, u slučaju ostavki funkcionera SDP-a, opozicija formirati vlast u Kotoru.

Send this to a friend