Politika

SDP: Vujanović je udarna pesnica DPS-a

Nakon što je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio da ne misli da bojkot opozicije može da bude veći i trajniji problem, iz Socijaldemokratske partije (SDP) kažu da je u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) postalo pravilo da, kada treba uputiti najtvrđu poruku prema opoziciji, taj zadatak skoro uvijek dobije Vujanović.

Kako ističu, Vujanović ne vidi političku krizu u državi, pa ono što je mnogo i za portparole ove partije nije i za Vujanovića.

“Predsjednik države u demokratskim državama je institucija koja daje stabilnost političkom sistemu i koja posebno dolazi do izražaja u politički kriznim periodima. U Crnoj Gori, imamo na sceni predsjednika, koji čak i ne vidi političku krizu, smatrajući da legitimne i argumentovane zahtjeve opozicije treba bez razmišljanja odbiti”, smatraju u SDP-u.

Kako su ocijenili, ne vjeruju da je bilo kome u Crnoj Gori neobično što Vujanović sa mjesta šefa države nastavlja ulogu običnog partijskog vojnika.

“Ono što je normalno u demokratijama, da imaju predsjednika svih građana, nije normalno i u Crnoj Gori. U Crnoj Gori, sve treba da bude vlasništvo jedne partije. I institucije, i unosni biznisi, i rudnici, i energetski izvori i univerziteti i još mnogo toga. Zašto bi predsjednik bio izuzetak. Naprotiv, on je udarna partijska pesnica”, tvrde u SDP-u.

Komentarišući izjavu Vujanovića da više nema prava da se kandiduje za predsjednika države i da će savjetovati bivšem premijeru Milu Đukanoviću da preuzme tu odgovornost, iz SDP-a rekli su da su tu oprezni.

“Ipak valja sačekati sa konačnim Vujanovićevim stavom. U zemlji u kojoj su elita, otimači i poreski dužnici, gdje je gorivo luksuz, a partijski šef kriminalne grupe na samo jednoj zgradi ukrade čitavu jednu bolnicu, moguće je i da četiri bude jednako dva”, zaključili su iz SDP-a.

Send this to a friend