Politika

Sjednica GO SNP-a bez Damjanovića: Razvlastiti DPS u Kotoru

DPS u Kotoru se mora razvlastiti, a ponavljanja lokanih izbora u tom gradu nema, zaključeno je na sjednici Glavnog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) koja je počela danas u podne, a kojoj, prema saznanjima CdM-a, nije prisustvovao Aleksandar Damjanović.

Takođe, na sjednici je zaključeno da se mora formirati nova vlast u Kotoru i da se mora insistirati na profesionalizaciji i depolitizaciji u lokalnoj samoupravi.

Kako je saopšteno iz ove partije, glavni odbor SNP je afirmisao prijedlog o načinu formiranja nove vlasti u Kotoru, koji je učinjen od strane Opštinskog odbora SNP Kotor i dostavljen svim opozicionim partijama i udruženjima, koji imaju odbornike u Skupštini opštine Kotor.

Odbor je takođe pozvao ove političke subjekte da u roku od sedam dana dostave svoj pisani odgovor na ponuđeno rješenje.

Donijeta je i odluka o otvaranju unutarpartijskog postupka predlaganja kandidata za odbornike u Skupštini opštine Nikšić, kao i Odluku o kriterijumima za predlaganje i izbor kandidata za odbornike, za izbore zakazane za 12. mart .

Sjednica je zakazana četiri mjeseca nakon parlamentarnih izbora na kojem je SNP kao članica koalicije “Ključ“ osvojila samo tri poslanička mandata, što je najlošiji rezultat u istoriji nekada najjače opozicione partije.

Prema saznanjima CdM-a, predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić došao je na sjednicu. Podsjećamo, Šćekić i Damjanović nijesu prisustvovali sjednici Izvršnog odbora Glavnog odbora na kojoj je podržan zahtjev kotorskog SNP-a o manjinskoj vlasti te stranke.

>>>SNP u Kotoru hoće vlast, zovu opoziciju da ih manjinski podrže>>>

Takav zahtjev je od ostatka opozicije ocijenjen kao ucjenjivački.

>>>Opozicija: SNP ne može da sakrije da želi sa DPS-om>>>

Damjanović je ranije uslovio formiranje poslaničkog kluba SNP-a dogovorom opozicije o formiranju lokalne vlasti u Kotoru.

>>>Kotor ključ za poslanički klub SNP-a>>>

Dnevne novine su ranije pisale da su nezadovoljni članovi Socijalističke narodne partije spremni da formiraju novu partiju ukoliko na čelu SNP ostane njen dosadašnji predsjednik Srđan Milić ili ga naslijedi neko njemu blizak.

>>>Nezadovoljni članovi napuštaju SNP i osnivaju novu partiju?>>>

Ipak, Milić nakon Kongresa ima ubjedljivu većinu u Glavnom odboru.

Send this to a friend