Fudbal

Jesen prošarana plavom bojom

Tokom prvog djela sezone Budućnost je bila dominantna u svim segmentima igre i stvorili su (ne)dostižnih 11 bodova razlike u odnosu ak-tuelnog šampiona Mladost. Samim tim, opravdano se od 11 najboljih igrača jeseni šest nalazi u idealnoj postavi našeg tima. Krenimo redom, po pozicijama…

Mladen Božović (Zeta)

Reprezentativni čuvar mreže je kvalitetno odradio posao u prvom dijelu sezone. Popularni Bonja je primio samo 10 golova, a osam puta je sačuvao mrežu.

Momčilo Raspopović (Budućnost)

Ove takmičarske godine se potpuno afirmisao i izastao u ozbiljnog beka. Raspopović je na nekoliko utakmica dobro odradio posao i na poziciji štopera.

Nikola Mihailović (Dečić)

Pouzdan, čvrst i siguran u posljednjoj liniji Tuzana. Iskusni štoper je bio na terenu produžena ruka trenera Edisa Mulalića u odličnoj polusezoni Dečića.

Nikola Vukčević (Budućnost)

Pravi komadant plave odbrane. Koliko je dobro obavljao svoj posao sa kolegama dovoljno govori podatak da je Budućnost kapitulirala svega sedam puta.

Risto Radunović (Budućnost)

foto: Iva Mandić
foto: Iva Mandić

Ubjedljivo najbolji bek u crnogorskom šampionatu. Pored sjajnih partija Radunović ove sezone ima i pozamašan golgeterski učinak četiri puta je tresao protivničke mreže.

Edvin Kuč (Dečić)

Najprijatnije iznenađenje. Od igrača koji je prošle sezone totalno bio zapostavljen u timu Mladosti, Kuč je u prvom dijelu sezone igrao svoj fudbal karijere. To potvrđuju i četiri pogotka.

Miloš Krkotić (Zeta)

Klasa je očigledna. Možda se od Zete više očekivalo, ali nekadašnji reprezentativac je u svim utakmicama objasnio zašto je bio starter u dresu Crne Gore. Potpisao je četiri gola do sada.

Anđelo Rudović (Petrovac)

Mladić koji je dobio totalnu slobodu kod Aleksandra Nedovića i to je iskoristio na fenomenalan način. Rudović je postigao četiri gola, a pogotovo je bio dobar u par posljednjih utakmica.

Milivoje Raičević (Budućnost)

Ukoliko nastavi sa ovakvim partijama brzo može očekivati i poziv selektora Ljubiše Tumbakovića. Ono što je posebno za pohvalu jeste da se Raičević vratio nakon teške povrede (operacija prednjih ukrštenih ligamenata) i osam puta zatresao protivničku mrežu.

Goran Vujović (Budućnost)

Mogao je da postigne još koji gol, ali pokazao je nesporni kvalitet. Sa sedam pogodaka i nekoliko asistencija Vujović je bio “paklen” u tandemu sa Radomirom Đalovićem.

Radomir Đalović (Budućnost)

Najbolji igrač Telekom 1. CFL. Godine mu ne predstavljaju problem, jer je očigledno da je nekadašnji reprezentativni napadač besprekorno fizički spreman. Sa sedam golova i bezbroj asistencija je nosio Budućnost, a to je uvijek pozdravila podgorička publika.

Trener jeseni, Miodrag Vukotić (Budućnost)

foto: Iva Mandić
foto: Iva Mandić

Napravio je tim po svojem meraku. Trenerski kvalitet je pokazao i u Evropi (pobjeda nad Rabotničkim i Genkom) i poslije dužeg vremena Budućnost izgleda kompaktno i igra fudbal. Jedini minus je eliminacija iz Kupa.

I klupa za poštovanje

Miloš Dragojević (Budućnost) Čak 12 puta je sačuvao svoju mrežu.

Boris Kopitović (Mladost) Uz Adrovića, talentovani defanzivac je bio jedina svijetla tačka šampiona.

Miloš Bakrač (Sutjeska) Ubjedljivo najbolji igrač Sutjeske u prvom dijelu prvenstva.

Miloš Raičković (Budućnost) Centralni vezista “plavih” je mnogo napredovao. Dosta napada Budućnosti on započinje.

Vojin Pavlović (Grbalj) Nije isključeno da ga tokom transfer perioda kupio neko iz gornjeg dijela tabele. Ovaj vezista je igrao na visokom nivou.

Benjamin Kacić (Petrovac) Plejmejker Petrovčana je potpisao tri gola i nekoliko asistencija.

Admir Adrović (Mladost) U pojedinim trenucima spašavao Mladost. Postigao osam golova.

Tags
Send this to a friend