Fudbal

Kako je Jovetić oživio karijeru za pet dana

Stevan Jovetić je napravio pun pogodak transferom u Sevilju, a ovih dana o njemu bruji čitava Evropa.

Crnogorski reprezentativac je uspio da u razmaku od pet dana potpuno oživi svoju karijeru i potvrdi kvalitet.

Ovako je njegov put opisan na Tviter stranici Premijer lige

Prvi korak ka povratku na veliku scenu Jo-Jo je načinio 10. januara, kada je potpisao ugovor sa klubom iz Andaluzije.

Nakon jednog odrađenog treninga s ekipom, dobio je šansu u revanš meču kupa Kralja protiv Real Madrida i svega osam minuta mu je trebalo da pogodi mrežu aktuelnog prvaka Evrope.

https://www.youtube.com/watch?v=3Br6YlnKwfY

Tog. 12 januara je Real preživio, ali je prekid njihove serije od 40 utakmica stigao tri dana kasnije, u prvenstvenom meču.

Madriđani su poveli na toj utakmici, a onda je trener Sevilje Horhe Sampaoli ponovo dao šansu našem asu, koju Joveta koristi na najbolji mogući način.

Efektnim golom u 92. minutu Stevan je označio kraj Realove dominacije, a svim ljubiteljima fudbala pokazao talenat i umijeće.

https://www.youtube.com/watch?v=V339x9ZqJHU

Mnogo svjetski mediji pišu o nedjeljnoj Jovetićevoj magiji, pa tako španska “Marka” za njega piše da je postao “Realova noćna mora”, dodijelivši mu titulu “el crack”, ili junaka utakmice.

Logično, najusihićeniji su bili listovi iz Sevilje.

“Jovetić je imao tri treninga, dakle skoro koliko i utakmica za Sevilju, a dao je dva gola, i to Realu. Ovaj večerašnji je bio trenutak magije”, piše list “Eldesmarque” i dodaje:
“Iz ovog ili onog razloga, Stevan je uzeo dres sa brojem 16. Možda nije znao da je isti broj nosio Antonio Puerta. Nije ga poznavao, a vjerovatno je čuo za njega. Iznad Stevana kao da je lebdio dobri duh Antonija Puerte. Postoji simbolika, nema sumnje. Jovetić je blagosloven”, navodi se u tekstu.
Send this to a friend