Fudbal

Pirlo posjetio Čelsi, Konte demantuje da je on pojačanje za drugi dio sezone

Andrea Pirlo (37), bivši reprezentativac Italije, danas fudbaler američkog Njujorka, u petak je posjetio trening kamp londonskog Čelsija gdje se sastao sa menadžerom Antoniom Konteom.

Trener “plavaca” tvrdi da je Pirlo došao samo u posjetu, a ne kao pojačanje za klub koji trenutno vodi. Konte je za britanske medije kazao da Pirlo neće potpisati za Čelsi, čak ne i na kratak period, kao što to obično rade fudbaleri koji igraju u Sjedinjenim Američkim Državama.

“Pirlo je došao samo da nas posjeti, on ima još godinu dana ugovor u Americi. On igra i uživa u fudbalu u Americi. Drago mi je zbog ove posjete, jer Andrea je bio moj igrač u Juventusu tri godine i zajedno smo pobjeđivali. Pamtim ga kao velikog igrača koji je igrao genijalan fudbal tokom te tri godine. Veoma sam srećan što nas je posjetio sa svojim sinom. Nas dvojica imamo veoma dobar odnos”, rekao je Konte.

Pirlo prilikom posjete nije trenirao sa Čelsijevim timom, ali je Konte uvjeren da i dalje može impresionirati svojim fudbalskim znanjem.

“Došao je samo da nas vidi, ali Pirlo je i dalje u stanju da obavi impresivan trening”, zaključio je italijanski trener na klupi londonskog kluba.

Send this to a friend