Fudbal

Zidan: Meč sa Borusijom za nas je finale LŠ

Real Madrid je pred posljednje kolo grupne faze Lige šampiona osigurao plasman u osminu finala, međutim trener Zinedin Zidan kaže da na sjutrašnju utakmicu s Borusijom Dortmund gleda kao na finale.

Naime, eventualnom pobjedom “kraljevski klub” bi osigurao prvo mjesto u grupi F, što bi moglo donijeti nešto lakšeg protivnika u nokaut fazi.

Iako je Real već osigurao prolaz dalje, Zidan želi svoju 50. utakmicu na klupi da zaokruži pobjedom. Uz to jako je blizu obaranju klupskog rekorda, jer “kraljevski klub” pod njegovim vođstvom nije poražen u posljednje 33 utakmice. Ukoliko u srijedu uveče na Santijago Bernabeu ne izgubi od Borusije, Zidan će izjednačiti klupski rekord od 34 utakmice u nizu bez poraza, koji drži tim iz sezone 1988/89, koju je vodio Holanđanin Leo Benhaker.

“Ovo je finale. Riječ je o posljednjoj utakmici u grupnoj fazi, a igramo pred našim navijačima, zato se nadam da ćemo slaviti uz dobru igru. Potpuno smo fokusirani na utakmicu. Postavićemo se sa željom da završimo na vrhu naše grupe”, kazao je Zidan.

Poslije pet odigranih kola Borusija je na vrhu grupe F sa 13 bodova, dok je Real drugi sa dva boda manje. Borbu za plasman u Ligu Evrope vodiće u direktnom duelu u Varšavi, Sporting koji ima tri i Legija koja je osvojila jedan bod.

Send this to a friend