Košarka

Sigurno ćemo biti još bolji

foto: aba-league.com

Furiozna igra u prvoj četvrtini je odlučila meč. Košarkaši Budućnost Volija su u subotu savladali Igokeu (75:60) i upisali treću uzastopnu pobjedu. Za razliku od većine prethodnih utakmica, četa Ilijasa Zurosa je bila u odličnom ritmu cijeli meč, nije bilo praznih minuta, protok lopte u napadu je bio odličan, a defanziva konačno prava. O novoj pobjedi, eventualnom pojačanju na poziciji centra, Markusu Vilijamsu, Ovenu Klasenu razgovarali smo sa pomoćnim trenerom crnogorskog šampiona Igorom Đaletićem.

Ova pobjeda je veoma važna kada je u pitanju samopouzdanje Suada Šehovića i drugova, jer slijede dva paklena meča sljedeće kolo protiv Mornara u Baru, a onda u “Moraču” stiže Partizan.

“Odigrali smo onako kako želimo da igramo, iako je drugo poluvrijeme bilo malo lošije. Ali nijednog trenutka pobjeda nije dolazila u pitanje. Svi se nadamo da smo došli do dobre forme, jer nam predstoji još puno mečeva. Već u sljedećem kolu nas čeka poznat rival”, počeo je Đaletić.

Nakon ispadanja u Evrokupu, vidi se napredak u igri plave družine. Prostora za treninge i detaljne analize je mnogo više, a samim tim je i igra mnogo bolja.

“Lakše je naravno. Osjećaju se treninzi koje smo odradili u prethodnom periodu. Ekipa je mnogo bolje izgledala na ovom meču. Ideje trenera Zurosa i njegova strategija dolaze na svoje mjesto. Kako vrijeme bude odmicalo sigurno ćemo igrati još bolje”, ističe Đaletić.

Šta Budućnost treba da popravi da bi bila prava kada bude najpotrebnije u plej-ofu?

“Agresivnost i skok”, jasan je prvi pomoćnik grčkog stručnjaka. “U periodu kada smo gubili to je bilo najugroženije. Pogotovo agresivnost na lopti. Iz dobre odbrane, dolazi dobar napad, ekipa dobija na samopouzdanju. Protok lopte je bio mnogo bolji nego što je to bio slučaj”.

Od odlaska Šona Džejmsa traži se njegova zamjena. Od visokih igrača su tu trenutno Zoran Nikolić, Bojan Subotić, Oven Klasen i Boris Savović. Mogu li oni izgurati sezonu do kraja?

“Ako ne dovedemo nekog igrača, mislim da momci imaju dosta snage da završimo sezonu kako treba” kazao je Đaletić i osvrnuo se na situaciju oko pojačanja. “Nezavidna je situacija, čitava Evropa traži taj profil igrača. Pokušavamo da nađemo pravo rješenje koje će nam donijeti sigurnu igru pod košem”, poentirao je Igor Đaletić.

Send this to a friend