Košarka

Turci žele Željka Obradovića i na klupi reprezentacije

Željko Obradović (foto: Anadolija)

Srpski košarkaški stručnjak Željko Obradović potpisao je novi ugovor koji ga za Fenerbahče veže naredne tri godine-

Ceremonija svečanog potpisivanja ugovora je održana na stadionu Ulker u Istanbulu, a prisustvovali su joj predsjednik Fenerbahčea Aziz Jildirim, generalni sekretar Mahmut Uslu i kopredsjednik Ozan Balaban. Prema ugovoru, Fenerbahče će naredne tri godine raditi sa Obradovićem, tehničkom ekipom i generalnim menadžerom Mauricijom Gerardinijem.

-Jildirim: Želimo da Obradović da svoj doprinos i reprezenatciiji Turske –

Jildirim je u svom obraćanju istakao kako mu je želja da trener Željko Obradović, pored Fenerbahčea, da svoj doprinos i košarkaškoj reprezentaciji Turske.
“Ono što želim od srca jeste da ovakav trener vodi i naš nacionalni tim. Jasno je da Obradović uvijek u prvom planu ima Fenerbahče, ali mi svakako želimo da on doprinese i reprezenataciji”, poručio je Jildirim.

– Obradović: Nisam u godinama da mogu voditi i klub i nacionalni tim –

Obradović je odmah odgovorio na riječi Jildirima kako ga želi vidjeti i kao trenera reprezentacije Turske kazavši da nije u tim godinama kada bi mogao trenirati i klub i nacionalni tim u isto vrijeme.

“Ja sam trener Fenerbahčea i želim nastaviti na tom putu dajući sve od sebe. Ja nisam u godinama da bih u isto vrijeme mogao trenirati i klub i nacionalni tim. Preko ljeta mi je potreban odmor. Radio sam to tokom 12 godina za svoju zemlju, ali tada sam bio mlad. Po novom sistemu Evrolige to je teško. Svakako se zahvaljujem onima koji misle da ja to mogu. Za mene to predstavlja veliku čast”, poručio je Obradović.

Istakao je da je od samog potpisivanja ugovora mnogo važniji osjećaj povjerenja, te kazao kako na taj način može najbolje raditi.

“Svako se pitao kako smo u prošloj sezoni uspjeli osvojiti dva trofeja i igrati finale. Imamo jedam zdrav odnos između igrača i navijača, a zdrav odnos svakako donosi uspjeh. Nikada čitava sezona nije uspješna. Možemo imati i lošije rezultate, ali ono što je bitno da smo u tim trenucima jedinstveni”, rekao je Obradović.

Željko Obradović je, nakon vrlo uspješnih 13 godina u grčkom Panatinaikosu, 2012. godine prešao u turski Fenerbahče. Za četiri godini osvojio je dva naslova turske lige, dva Predsjednička kupa i jedan Kup Turske.

Send this to a friend