Košarka

Zuros slikovit pred meč sa Zenitom: U rat se ne ide bez bombi

Košarkaši Budućnosti dočekaće sjutra Zenit u pretposljednjem meču u Evrokupu, a trener Ilijas Zuros još jednom je analizirao neuspjeh u duelu sa MZT-om u ABA ligi.

Grčki strateg slikovito je objasnio izdanje njegovih izabranika u Skoplju.

“Preduslov za dobre igre je jak trening. To važi za svaki tim na svijetu. Kada to nije tako, onda se odigra poput nas u meču sa MZT-om. Jednostavno sa sedam – osam spremnih igrača niste u stanju da odigrate utakmicu na pravi način. To vam je kao da idete u rat bez bombi. Teško je, uprkos svim nastojanjima ekipe da pruži maksimum. Povrede nam kroje ekipu koja ne može da odigra na nivou bez glavnih igrača”, rekao je Zuros.

Trener Budućnosti vjeruje u napredak ekipe, već u susretu sa Zenitom.

“Očekuje nas teška utakmica, jer Zenit ima kvalitet. Moramo da igramo čvrsto, čak i mladi igrači koje ćemo koristiti sjutra. Moramo imati makar još jednog visokog igrača, a potrebna su nam dva. Imamo samo dvojicu, od kojih je jedan mlad igrač. Nadam se ipak prvoj pobjedi u Evrokupu”, dodao je Zuros i istakao da je Budućnosti neophodan centar, naročito zbog problema sa povredom Borisa Savovića.

Bek “plavih” Sead Šehović nada se da će meč sa Zenitom dobro doći kao priprema za susret sa Crvenom zvezdom u ABA ligi.

“Reklo bi se da nam je to utakmica bez rezultatskog značaja, ali za nas je bitna za uigravanje zamisli novog trenera. Potrudićemo se da odigramo što bolje i upišemo pobjedu, da se što bolje pripremimo za utakmice u ABA ligi”, kazao je Šehović.

Meč Budućnost – Zenit odigraće se sjutra od 20 sati u “Morači”, a ulaz je besplatan.

Send this to a friend