Ostali sportovi

Crna Gora izgubila od Srbije

Naša ženska kadetska odbojkaška reprezentacija poražena je od Srbije 3:0 u prvom kolu kvalifikacionog turnira za plasman na Evropsko prvenstvo.

Osim u prvom setu, koji su izgubile sa 25:10, izabranice Nikole Masoničića pružile su snažan otpor u sljedeće dvije dionice. Srbija je drugi i treći dio igre dobila na razliku 25:23.

“Nakon olako izgubljenog prvog seta u kome smo ušli dosta uplašeno i sa previše respekta prema protivniku, sredinom drugog seta smo uhvatili ritam na prijemu i servisu i bili ravnopravni protivnik. Ostaje žal što nismo iskoristili šanse u drugom setu, nakon rezultata 21:23 stigli smo na 23:23 i servis greškom dozvolili protivniku set loptu, što je iskusan i kvalitetan protivnik znao da kazni. Čitav treći set je bio rezultatska klackalica, niko nije uspio da se odvoji više od 3 poena. Opet smo kod rezultata 23:22 za protivnika imali laganu kontru koju nismo uspjeli da riješimo i platili danak neiskustvu. Nadam se da ćemo u nastavku turnira prikazati igru kao u drugom i trećem setu” izjavio je nakon meča selektor Nikola Masoničić.

Crna Gora će sjutra od 17 igrati protiv domaćina turnira Letonije.

Crna Gora – Srbija 0:3 (10:25, 23:25, 23:25)

Dvorana: SH Daugava. Gledalaca 20. Sudije: Malin Byhlin i Rebecca Rafn Hagen

Crna Gora: Burzanović, Dragović, Marković, Pejović, Rosić, J. Đurović, S. Đurović, Dević, Adžić, Šušić, Vučetić, Tvrdišić. Selektor: Nikola Masoničić

Srbija: Sarić, Radović, Rodić, Kocić, Lekić, Batinić, Perović, Glušac, Milunović, Mirosavljević, Jonjev, Ilić. Selektor: Jovo Caković

Send this to a friend