Ostali sportovi

Marijin let do rekorda

Veličanstven početak godine za Mariju Vuković. Nekadašnja juniorska šampionka svijeta u prvom nastupu u 1 2017. godini trijumfovala je na dvoranskom prvenstvu Vojvodine u Novom Sadu, a sa preskočenih 186 centimetara postavila novi crnogorski rekord u dvorani.

Tako je tradicija nastavljena najbolja seniorka prethodne dvije godine otvarala je pobjedama upravo u Novom Sadu. Prije dvije godine do trijumfa je stigla sa rezultatom 180cm, a 2016. sa 183cm, a trend napretka od tri centimetra nastavljen je i u godini koja je tek počela…

“S obzirom da mi je ovo prvo takmičenje ove godine, odnosno na startu zimske sezone, nijesam imala prevelike ambicije. Najvažnije mi je bilo da se dobro osjećam i da bez pritiska pokušam da napravim što bolji skok. Nijesam imala pravu konkurenciju, ali i kada sam ostala sama podizala sam letvicu malo po malo i onda sam odlučila da napadnem rekord. Presrećna sam što sam sezonu otvorila rekordom, jer bi ovo trebao da bude znak za još jednu uspješnu godinu”, istakla je neposredno nakon takmičenja za Arenu Marija Vuković.

Sjajna uvertira

Crnogorska gazela bila je vlasnica i prethodnog rekorda u dvorani (185cm) kojeg je postavila 23. januara prošle godine u Beogradu, čime je srušila svoj najbolji rezultat (184cm) koji je bio aktuelan još od januara 2009. godine. Prvi nastup i rekord nagovještaj su uspješne godine za Mariju Vuković, koja je prošle sezone napravila totalni preokret rekordima u dvorani (185cm) i na otvorenom (195cm).

“Sigurno da će mi ovaj rezultat mnogo značiti. Ovo je nagrada za veliki rad, a veliku zahvalnost dugujem trener Milanu Šolaji, sa kojim sada treniram. U zimskoj sezoni očekuje me dosta izazova za kratko vrijeme i nadam se da ću imati šta da pokažem, a naravno uveliko se spremam za Evropsko prvenstvo u dvorani, koje se održava u Beogradu od 3. do 5. marta”, naglasila je Vuković.

David kao talija

Crnogorska atletičarka ističe da je posebno srećna, jer je na jučerašnjem takmičenju imala i specijalnu podršku, s obzirom da je prvenstvu prisustvovao njen brat David.

“David mi je kao talija”, ističe Marija, a zatim objašnjava.

“Navijao je za mene u Baru kada sam skokom od 188cm najavila veliki povratak. Drago mi je da sam ga obradovala. Uz mene je bila i klupska drugarica Ljiljana Matović, zbog koje sam presrećna što je takođe bila uspješna. Inače, u veoma napornom ritmu dvoranske sezone nema mnogo vremena za odmor, tako da nastavljam sa paklenim treninzima. Dobar početak godine motiviše me da budem još bolja i nadam se da ću uspjeti da pokazati da sam u sve boljoj formi”, zaključila je Marija Vuković.

Send this to a friend