Ostali sportovi

Odlični rezultati braće Jokmanović i Srđana Boškovića

Na ovom bodovno bitnom  Openu nastupilo oko 700 takmičara iz Njemačke, Francuske, Švajcarske, Portugala, Holandije, Belgije, Španije, Italije, Belgije, Crne Gore, Makedonije, Japana, SAD, Kanade i Brazila. Zvijezde šampionata bili su jedni od najboljih svjetskih boraca u ovom sportu, crni pojasevi,  Džejmi Kanuto i Rikardo  Evangelista.

Naši predstavnici, trofejni trio braća Jokmanović i Srđan Bošković, imali su veoma zapažen nastup osvojivši zlato i četiri srebra.

Srđan Bošković osvojio je srebro u pilu teškoj kategoriji purpurnih pojaseva (disciplina No Gi) ali je zato trijumfovao u apsolutnoj  kategoriji pobijedivši svaki meč primoravanjem protivnika na predaju. 

Boškovićevi treneri i prvi borci iz Crne Gore koji su stekli uslove da nastupaju najprestižnijoj  diviziji crnih pojaseva, braća Jokmanović, nastavljaju sa uspješnim nastupima na najvećoj sceni.  Marko Jokmanović je u kategoriji lakaša  osvojio srebro u disciplini Gi, kao i  srebro u disciplini NO Gi. Mladen Jokmanović  osvojio je  srebro u srednjoj kategoriji  kategoriji discipline No Gi dok treba napomenuti da su ovog puta braća Jokmanović zaustavljeni su u  eliminacionim borbama  u žestokoj konkurenciji apsolutne kategorije crnih pojaseva u kojoj su trijumfovali Kanuto i Evangelista koji su se našli u finalu čak dva puta. 

,, Ovo je značajan uspjeh kojim obilježavamo kraj sezone u kojoj smo uspješno nastupali nastupali na openima u Minhenu, Torontu,  Ispočnoevropskom openu, Srednjeevropskom openu, Italija openu, Srbija openu, prvom Montenegro openu i sada Berlin openu. U ovoj sezoni osvojili smo veliki broj značajnih medalja i slobodno se može smatrati jednom od najuspješnijih do sada u desetogodišnjoj istoriji kluba Mata Leao. Takođe bismo željeli da istaknemo da Podgorica  ima niz mladih boraca sigurno imaju  što da pokažu i predstavljaju budućnost brazilskog džiu džicua u Crnoj Gori”- poručila su braća Jokmanović

Send this to a friend