Rukomet

Buđenje ili kraj!

foto: zrkb.me

Poslije sinoćnje blamaže, ispred rukometašica Budućnosti su dva puta: ili će potonuti ili će se plasirati na fajnal-for i u Budimpešti vjerovati u čudo u osvajanje trofeja Lige šampiona.

A kako igraju glavnu fazu Lige šampiona (dva poraza i pobjeda), male su šanse da ponove prošlogodišnji rezultat. Ali, ne bi bilo prvi put da djevojke, koje su osvajale trofeje i pobjeđivale velike rivale, promijene stav preko noći i sa mnogo više vjere u ono što rade odigraju naredne utakmice glavne faze elitnog takmičenja. Možda i sa više poštovanja prema dresu koji nose.

,,Plavima“ ne gori pod nogama, ne još, blizu su četvrtfinala, ali poslije sinoćnjeg izdanja i poraza od FTC-a, u trećem kolu grupe 1, svaki rival za prolaz na završni turnir je opasan rival.

A sinoć u ,,Morači“ su odigrale možda i najslabiju partiju od sezone u kojoj su osvojile prvi trofej Lige šampiona. Od 2011. godine, kada je krenula priča o novoj, velikoj Budućnosti, najtrofejniji crnogorski klub do odmora nije primio 19 golova (na domaćem i gostujućem terenu)! Sta se sinoć dogodilo? Zbog čega je slabija ekipa od Đera, Vardara, Bukurešta, pa čak i od Larvika, ponizila Budućnost. Tužnije je što se za ubjedljivu razliku do odmora (19:9), Pena, Kovačić, Hornjak, Jovanović i ostale nijesu oznojile.

Trčale su onoliko koliko im je bilo potrebno, lako dodavale loptu pivotu, još lakše pogađale iz čistih situacija. Domaće odprvogminutabile su inferiorne, gošće super-moćne, predvidljive za navijače a nepredvidljive za ,,plave“ koje su u pripremi utakmice znale na koji način FTC igra.

Nakon odmora trener Dragan Adžić šansu je ukazao djevojkama koje će od naredne godine nositi igru Budućnosti. I bile su bolje od gošći za dva gola (16:14).

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mimo
Gost
mimo

Ne dramite… Pa sto ako je kraj? Iduce godine ce ponovo pocet s nule, bilo kako bilo…

Send this to a friend