Rukomet

Đinine bombe za dva od dva

foto: zrkb.me

Prvu priču obnovljene Regionalne lige za rukometašice Budućnost j e otvorila kako i treba da radi velikan sa ovih prostora sa dvije pobjede iz isto toliko mečeva. Nakon trijumfa u evropskom superderbiju protiv Vardara u subotu, plave dame su bile bez greške i u drugom kolu sinoć protiv Podravke 36:29.

Podgorički dio Regionalne lige tako je završen bez greške, iako je sinoć (posebno u prvom poluvremenu) bilo stvari koje će trener Dragan Adžić morati da popravi do 29. januara kada se u “Moraču” vraća Liga šampiona.

“Prvog dana sa vrhunskim protivnikom igra je bila na odličnom nivou, a večeras mi je drago što je Podravka odigrala ovako kvalitetno u prvom poluvremenu”, istakao je nakon meča Adžić.

“Igraju slično kao reprezentacija Hrvatske što našem sistemu odbrane baš i ne odgovara”.

Povratak Regionalne lige već na startu se pokazao kao prava stvar za crnogorskog šampiona…

“Svakako sve ovo je veliki dobitak za nas, tako da znamo šta treba da ispravljamo do starta glavne faze Lige šampiona. Mislim da je već poslije prvog turnira Regionalna liga opravdala svoj povratak”, dodao je Adžić.

Budućnost je sinoć “letjela” na krilima bombarderke Đurđine Jauković, koja je sa 11 golova uništila hrvatski tim. Uz nju, u meču koji je bio neizvjestan samo u prvom dijelu, odlične su bile i Katarina Bulatović (šest) i Itana Grbić (pet).

Nakon pomenutog prvog poluvremena (17:16), Budućnost je u nastavku “razbila” odbranu Podravke i pokazala kako bi otprilike trebalo da izgleda kada krajem januara u prvom kolu Lige šampiona dočeka Vardar.

Send this to a friend