Rukomet

Francuska perfektna, Slovenci srećno do boda protiv Tunisa

https://www.youtube.com/watch?v=1xZxuNtDICs

Rukometaši Francuske ostvarili su četvrtu pobjedu na Svjetskom šampionatu. “Trikolori” nisu imali problema protiv Rusije, slavili su sa 35:24 i tako osigurali prvo mjesto u grupi A.

Reprezentacija Poljske je najneprijatnije iznenađenje na Mundijalu. Oni će ubrzo spakovati kofere, a tek danas su stigli do prvog trijumfa u grupi A. Mučili su se Poljaci i sa Japanom, ali su na kraju trijumfovali sa 26:25.

U istoj grupi, ranije danas, Norveška je deklasirala Brazil 39:26.

Slovenija je sjajnom igrom u posljednjih pet i po minuta izbjegla poraz od Tunisa. Ekipa koju s klupe predvodi legendarni Veselin Vujović gubila je 28:23, ali je sa pet uzastopnih golova uspjela da dođe do remija i prvog mjesta u grupi B.

Island je konačno pokazao pravo lice. Oni su bili ubjedljivi protiv Angole 33:19 i sada imaju izgledne šanse da iz grupe B izbore osminu finala.

Očekivanu pobjedu upisala je Njemačka koja je rutinski savladala Saudijsku Arabiju sa 38:24. “Panceri” su maksimalni u grupi C, a u narednom kolu igraće protiv Hrvatske za prvo mjesto.

Katar je savladao Argentinu 21:17, a ovaj meč grupe D će se pamiti po neslavnom rekordu “gaučosa”, koji su u prvom poluvremenu postigli svega 2 gola. Očajnu sliku Argentina je popravila tek u posljednjih deset minuta kada su uspjeli da spuste razliku.

Send this to a friend