Rukomet

Idealna proba za Ligu šampiona

foto: zrkb.me

Regionalna liga za rukometašice tokom prethodnih izdanja u većini slučajeva nije imala karakter ozbiljnog takmičenja, toliko da se često nije znalo kada se igra koje kolo, a neorganizovanost je ,,krunisana“ kada se liga prekinula usred sezone.

Ipak, četiri kluba iz regiona

Budućnost, Vardar, Podravka i Krim shvatila su da im je interes da igraju između sebe, pa su za ovu takmičarsku godinu dogovorili ligu koja će se igrati turnirski. Prvi turnir na programu je ovog vikenda u Sportskom centru ,,Verde“ u Podgorici- crnogorski šampion igraće danas sa Vardarom, a sjutra sa Podravkom.

Sigurno će nam ovi mečevi dobro doći pred nastavak Lige šampiona. Bila sam u Vardaru dvije godine, imali smo isti problem kao Budućnost, a to je slaba domaća liga i nedostatak pripremnih utakmica. S druge strane, Larvik, Đer, CSM Bukurešt i ostale jake ekipe imaju jače rivale i sa takmičarskog dijela uvijek uđu spremne u Ligu šampiona. Zbog toga nam je ovo idealno došlo pred drugu polusezonu, tim prije što igramo protiv Vardara, koji ima pet novih igračica i biće dobro da ih osjetimo pred mečeve koje ćemo s njima igrati u glavnoj fazi Lige šampiona. Radujemo se ovom susretu.” kazala je Itana Grbić.

Upravo će makedonski šampion biti i prvi naredni rival ,,plavih“ u LŠ, 29. januara.

“Nadam se da ćemo do tada biti spremne. Treniramo dobro, mislim da smo počele prije svih i to će nam sigurno donijeti rezultat. Nikada nijesam sumnjala u svoju ekipu, turnir Regionalne lige će nam dobro doći da se pripremimo za glavnu fazu Lige šampiona i mislim da ćemo ga maksimalno iskoristiti.” dodala je Grbić.

Koga nema…

Trener Dragan Adžić za predstojeće duele ne može da računa na Milenu Knežević, Biljanu Pavićević i Darli Zokebi de Paule.

“Bez tri igračice smo, ali sad ne možemo tako da razmišljamo. Sigurno će nam Milena puno faliti kao lider i kapiten. Vratila se Dragana Cvijić koja mnogo znači i u odbrani i u napadu. Cijele sezone igramo i bez Majde Mehmedović i Radmile Petrović koje su u Budućnosti bile od početka, teško je igračicama da se naviknu, ali što je tu je. Koga nema, bez njega moramo i vjerujem da možemo.” istakla je Itana, lijevo krilo i srednji bek Budućnosti.

“Moramo dati maksimum i gledati kako da nadomjestimo izostanke, ispravimo greške i nadam se da ćemo na ovom turniru Regionalne lige probati sve ono što želimo da usavršimo za Ligu šampiona.”

Vardar se još traži

Skopski tim je ove sezone ,,nadogradio“ sastav u kojem su ostale naše Jovanka Radičević i Andrea Klikovac, te Andrea Penezeić i njena imenjakinja Lekić, Sanja Damjanović.

“Vardar se sigurno još uigrava i uklapa, ali sve su to vrhunske igračice. Imaju po dvije kvalitetne opcije na svakoj poziciji, a smatram da je i svih ranijih sezona Vardar na papiru imao sjajne igračice, ali nešto nije štimalo kad se dođe do fajnal-fora Lige šampiona.” – objasnila je Grbić.

Lijepe uspomene

Djevojka koja predstavlja budućnost crnogorskog rukometa kaže da su joj Vardar i Skoplje ostali u prelijepom sjećanju.

“Vardar je izuzetan klub, u kojem su vrhunski ljudi i igračice, bio mi je prvi u seniorskoj konkurenciji, u kojem sam igrala i Ligu šampiona. Ali, uvijek sam se posebno osjećala kada dođem da igram protiv Budućnosti iz razloga što je to klub koji mi je u srcu. Međutim, profesionalac sam i ne bih dozvolila da me emocije i osjećanja poremete. Ostala sam u odličnim odnosima sa curama iz Vardara, prijateljice smo, ali na terenu ćemo biti profesionalci. Uradiću sve da pobijedim, kao i one.” – poručila je 20-godišnja Podgoričanka.

Regionalna liga igraće se u četiri turnira, posljednji će se krajem aprila održati u Skoplju.

U Skoplje sa jasnijom slikom

Vardar dočekuje turnir Regionalne lige sa identičnim željama kao Budućnost.

“Dolazimo u Podgoricu da pobijedimo, ali i da vidimo kako ćemo funkcionisati i u kakvoj smo formi. Dobro je što ćemo igrati mečeve na visokom nivou protiv jakih rivala. To će nam dati jasniju sliku što treba da radimo u narednom periodu. Imamo vremena do početka glavne faze Lige šampiona, za koju želim da budemo u top formi” – rekao je trener David Dejvis Kamara.

Tags
Send this to a friend