Rukomet

SP: Vuja nemoćan protiv Španaca, Makedonci i Islanđani prošli

Španija je ovjerila prvo mjesto u B grupi Svjetskog prvenstva, ubjedljivim trijumfom nad Slovenijom 36:26.

Nije selekcija našeg Veselina Vujovića uspjela ni da priprijeti razigranoj furiji koja je stigla i do pete pobjede u grupnoj fazi. Balager je bio najefikasniji sa sedam golova, jedan više od Rivere. Šest pogodaka na drugoj strani dao je Marguč.

Rukometaši Makedonije i Islanda remijem su prošli u drugu fazu Svjetskog prvenstva eliminisavši pritom Tunis.

27:27 završen je meč Makedonije i Islanda, a dvije su ekipe prošle dalje tim rezultatom. Makedonci su treći i izbjegli su Francuze, za razliku od Islanđana.

Moglo je biti i drugačije, pošto je polovinom drugog poluvremena Island imao pet golova prednost 24:19, ali je dozvolio rivalu da serijom 7:1, golom Lazarova preokrene na 26:25.

Island je ipak stigao dva puta do poravnanja, a u posljednjih 70 sekundi nije bilo pogodaka, pa je Tunis izvisio pošto ima isti broj bodova kao Island, ali goru gol razliku.

Lazarov je meč završio sa sedam golova, šest je dodao Đorđijevski. Kod Islanđana sedam golova Karason, šest Elison.

Rasterećena Poljska nakon katastrofalnih igara i ispadanja sa SP, u posljednjoj rundi je namučila prvog favorita Francusku. Domaćini su na pet ipo minuta prije kraja imali četiri gola prednosti 26:22, ali do kraja nijesu dali nije dan gol, Poljska je serijom 3:0 priprijetila, ali nije uspjela da napravi senzacionalni povratak u meč.

Njokas je dao sedam golova za pobjednike, po pet na drugoj strnai Krajevski i Gebala.

Parovi 1/8 finala:

Island – Francuska
Makedonija – Norveška
Slovenija – Rusija
Španija – Brazil

Tags
Send this to a friend