Tenis

Đoković pred AO: Došao sam da osvojim titulu

Novak Đoković ima jasan cilj na predstojećem Australijan Openu. Zanima ga samo titula, a u slučaju da dođe do nje postao bi jedini igrač koji je sedam puta osvajao ovaj Gren slem turnir.

 “To je jedan od najvećih razloga zašto sam ovdje. U suprotnom, ne bih ni došao da nemam namjeru da osvojim titulu. Australija je oduvijek bila pozitivno iskustvo za mene, bez sumnje moj najuspješniji Gren slem. Volim da igram na Rod Lejver areni, volim ambijent ovog turnira”, izjavio je Đoković.

Prethodnih godina srpski teniser je bio prilično dominantan na Australijan Openu, međutim Novak je svjestan da više nije na tom, izuzetno visokom nivou.

“Ne mogu ponovo da budem u formi kao 2015. ili 2016. godine, taj period je iza mene. Jedino što mogu je da dođem do svoje forme i to pokušavam da uradim – 2017. je potpuno nova godina za mene, novi izazov, a sve ono što se desilo do sada je iskustvo iz kojeg učim. Nastavljam dalje kao nova osoba, jer su okolnosti u životu mnogo drugačije, nego što su bile juče ili prije godinu dana”, zaključio je Đoković.

Drugi reket svijeta takmičenje u Melburnu započinje u utorak protiv Španca Fernanda Verdaska.

 

Send this to a friend