Tenis

Federerov čas tenisa Berdihu

foto: ausopen.com

Rodžer Federer je pobijedio Tomaša Berdiha 3:0 u trećem kolu Australian opena.

90 minuta savršenog tenisa Rodžera Federera vidjeli su gledaoci na Rod Lejver areni. Tomaš Berdih nije imao nikakvu šansu da stigne do trijumfa protiv super razigranog Švajcarca.

Federer je bio nevjerovatno fokusiran od samog starta, bukvalno od prvog poena diktirao je tempo.

“Znam Tomaša veoma dobro, znao sam da će biti težak protivnik, ali nijesam očekivao da ću baš ovako dobro odigrati.” – kazao je Federer nakon meča.

“Nemam očekivanja od ovog turnira, trenirao sam dobro, ali to ne znači mnogo kada ste na terenu. Mučio sam se u prva dva kola, ali danas je bilo sjajno, tako da nećemo se osvrtati.”

Federer je u prvom setu dva puta oduzeo servis Berdihu, dok mu je u naredna dva brejk bio dovoljan da stvori prednost. Češki teniser nije imao nijednu šansu da oduzme servis Švajcarcu, koji je imao fenomenalnih 40 vinera i samo 17 neiznuđenih grešaka. Da Berdih nije bio loš, pokazuje činjenica da je imao 26 direktnih poena i samo 14 grešaka, ali nije imao nikakvu šansu.

Federera sada čeka još veći izazov i meč protiv petog kosturaša Keija Nišikorija. Japanac je rutinski pobijedio Lukasa Lacka 3:0, u sva tri seta bilo je po 6:4.

Iznenadio je Evans Tomića maksimalno 3:0.

Tags
Send this to a friend