Tenis

Halep ispala, Kerber igrala tri seta, Jelena uspješna

Na startu Australijan Opena u ženskom singlu dogodilo se veliko iznenađenje. Eliminisana je četvrta nositeljka Simona Halep. Bolja od Rumunke bila je Amerikanka Šelbi Rodžers koja je iskoristila četiri od čak 11 brejk prilika za slavlje na Rod Lejver Areni – 6:3, 6:1.

“Ona je igrala odlično, mene su boljela kolena. Bilo mi je teško da se krećem, posebno u drugom setu, ali ona je zaslužila pobjedu. Bila je agresivna, snažno je udarala loptice. Ja sam se trudila, popila sam ljekove protiv infekcije prije meča, i dan prije toga, ali nije pomoglo. Uz pritisak koji meč donosi i sav taj bol, nisam mogla da uradim ono što sam željela”, rekla je Halepova.

Anđelika Kerber počela je odbranu titule na Australijan openu pobjedom u tri seta. Njemica je djelovala sigurno protiv Lesje Curenko, ali ju je Ukrajinka ipak natjerala da da svoj maksimum za pobjedu 6:2, 5:7, 6:2. Rivalka u drugoj rundi biće joj zemljakinja Karina Vithef, 89. teniserka svijeta.

Jedina srpska predstavnica Jelena Janković je savladala Njemicu Lauru Zigemund rezultatom 6:1, 1:6, 6:4, poslije dva sata i 39 minuta borbe.

Anonimna australijska teniserka Destani Ajarva je poražena u prvom kolu, ali će biti upisano da je ona prva igračica rođena 2000. godine, koja je igrala meč na nekom od četiri najveća teniska turnira.

Ajarva je na startu izgubila od daleko iskusnije i starije Njemice Mone Bartel sa 6:3, 7:6 (7 -4).

Send this to a friend