Tenis

Marej: Iznenađen sam Novakovim ispadanjem, teško je uvijek biti na top nivou

Britanski teniser Endi Marej bio je iznenađen ispadanjem Novaka Đokovića u drugoj rundi Australian opena.

Prvi nosilac u Melburnu kazao je da je Srbin godinama unazad postavio visoke standarde na ovom turniru, jer ga je osvajao šest puta.

“Naravno da sam iznenađen, Novakov rekord ovdje govori za sebe, imao je nevjerovatnih uspjeha u Melburnu. Očigledno je da voli uslove ovdje, ali je možda poslije onako dugog prvog seta očekivao da Istominov nivo malo padne. Nisam gledao meč, vidio sam možda tri-četiri poena, ne znam šta se tačno dogodilo”, napisao je Marej u kolumni za BBC.

Ipak, našao je riječi opravdanja za donedavno prvog igrača svijeta.

“Njegova forma u posljednjih šest mjeseci se može nazvati mučenjem samo za najviše standarde, ali ako ga uporedite sa mnogim igračima, onda nije tako loš. Rani porazi na Vimbldonu i Australijan openu su razočaravajući, želio je da igra najbolje na tim Gren slemovima. Ipak, osvojio je Masters u Kanadi, igrao finale US opena, finale Završnog Mastersa gdje je pobijedio petoricu top 10 igrača. Osvojio je turnir u Dohi prošle nedjelje. Igrao je dobro u posljednjih šest-sedam mjeseci, samo nije bio konstantan kao prije tri godine. Ali kako je neko uopšte mogao da pomisli da će držati tako visok nivo tokom čitave karijere, ne postoji razlog da nešto tako očekujete”, istakao je Endi Marej.

Send this to a friend