Tenis

Teže nije moglo: Đoković na startu protiv Verdaska

Žrijeb u Melburnu definitivno nije bio naklonjen Novaku Đokoviću, šestostrukom pobjedniku Otvorenog prvenstva Australije, jer odbranu titule počinje sa neugodnim Fernandom Verdaskom.

Novak, koji je drugi nosilac na turniru, vodi sa 10 prema 5 u pobjedama, ali je španski teniser prije samo nedjelju dana u polufinalu Dohe imao meč lopte protiv Đokovića, koje nije iskoristio.

Po volji žrijeba, u nastavku turnira, pobjednika ovog meča u drugoj rundi čeka duel sa boljim iz meča Denisa Istomina iz Uzbekistana i kvalifikanta, u trećoj rundi za rivala mogao bi da ima Pabla Karenja Bustu iz Španije, a u četvrtom ili Francuza Rišara Gaskea ili Grigora Dimitrova iz Bugarske.

U toj polovini žrijeba su još i, treći igrač svijeta, Kanađanin Miloš Raonić, odnosno Španac Rafael Nadal. “Kralj šljake” će kao deveti nosilac na startu igrati protiv Florijana Majera iz Njemačke.

Endi Marej je za rivala dobio Ukrajinca Ilje Marčenka, a ukoliko preskoči prve četiri prepreke, u četvrtfinalu bi mogao da se sastane sa Rodžerom Federerom koji je imao dosta sreće u žrijebu. Švajcarac će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta.

Prvi Gren slem u sezoni počinje u ponedjeljak po lokalnom, a u nedjelju uveče po srednjeevropskom vremenu.

Send this to a friend