Vaterpolo

Gojković testirao kandidate za kapicu “ajkula”

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore završila je juče mini pripreme u Nikšiću.

Selektor Vladimir Gojković pozvao je 30 mladih igrača iz domaćih klubova i Crvene zvezde i Partizana kako bi stekao sliku ko bi od njih u budućnosti bio konkurentan da nosi kapicu sa državnim grbom. Kraj priprema dočekan je u odličnom raspoloženju kako kod igrača tako i u stručnom štabu.

Na bazenu u SC „Nikšić „ uslovi za rad su odlični i napokon je Crna Gora dobila zatvoreni olimpijski bazen na kojem mogu da rade i reprezentativci.Zaista je sjajno trenirati ovdje, radnici na bazenu maksimalno su nam izlazili u susret, tako da smo imali sve što nam je bilo potrebno. Smještaj nam je blizu i to je mnogo bitno za rad, a igrači su odlično odgovorili na obaveze”, kazao je selektor Vladimir Gojković.

Raspon godina igrača na ovim pripremam bio je od 17 do 25, tako da je svaki talentovani igrač dobio šansu da pokaže svoj kvalitet i dokaže se za dalje akcije reprezentacije.

“Dosta mlada ekipa ovdje je na okupu, većinu igrača vodio sam kroz mlađe selekcije iz ranijeg perioda, pa dobro poznajem njihove igračke kvalitete. Uvijek ima nekih negativnih i pozitivnih strana, radujemo se kada vidimo da pojedini igrači mogu i više nego što smo mislili i očekivali, ali malo se razočarate kada se neko ne angažuje onako kako igranje za reprezentaciju nalaže. U reprezentaciji se očekuje da svi daju maksimum, ako je moguće da idu i preko svojih mogućnosti, na svakom treningu”, dodao je selektor Gojković.

Za naredni vremenski period selektor je stekao sliku na koga može računati, a već na sljedećem okupljanju neki igrači iz ove postave mogu dobiti šansu da se dokažu u nacionalnom timu.

“Naredna reprezentativna akcija nas očekuje u februaru, možda ćemo nekoliko dana prije tog okupljanja pozvati sve ove igrače da se još jednom uvijerimo ko može da iznese teret reprezentacije. U najjačem sastavu ćemo ići na turnir u februaru, tako da ćemo moguće i zvati nekog iz ove garde igrača. Nijesmo još razmišljali o skraćivanju spiska igrača koji su se sada okupili, želimo da ih motivišemo, da vide da računamo na njih za neke naredne akcije”, navodi Vladimir Gojković.

Pripreme ovakvog tipa daju podstrek igračima da rade još jače i u svojim timovima, kako bi kvalitet igre podigli na veći nivo.

“Ne možemo da se vodimo parametrima nekih većih zemalja, prije svega jer nemamo veliki broj igrača. Zbog toga treba da brinemo o svakom igraču, pa je i dobar potez što su COK i VPSCG dodijelili stipendije nekim talentovanim mladim igračima. Mislim da stipendije znače mladim igračima, jer vide da neko brine i vodi računa o njima i vjeruje u njih”, zaključio je Gojković.

Send this to a friend