Vaterpolo

Gojković: Vratili smo Crnu Goru u svjetski vrh!

Selektor crnogorskih vaterpolista Vladimir Gojković kazao je da su se “ajkule” u 2016.godini vratile u vrh ovog sporta u svijetu.

Naš nacionalni tim je u godini na izmaku osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu, dok je na Olimpijskim igrama u Riju Crna Gora bila četvrta.

“Osjećanja su mi malo pomiješana kada je godina koja se bliži kraju u pitanju. Osvojili smo srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu, smatram da je to veliki uspjeh. U finalu smo, poslije velike borbe, poraženi od Srbije koja je dominantna selekcija u posljednjih nekoliko godina. Na Olimpijskim igrama smo bili četvrti. Slažem se da to nije loš rezultat, ali ostao je žal za medaljom. Samo malo sreće nam je nedostajalo da stignemo do cilja, ali… Ono što je najvažnije je da smo Crnu Goru vratili u sam vrh svjetskog vaterpola i sada moramo da nastojimo da se tu zadržimo što duže. Ipak, ostao je žal zbog toga što nismo stigli do postolja u Riju. Sanjali smo o njemu“, kazao je Gojković za Sport klub.

Mladi stručnjak istovremeno je i trener Jadrana. Novljane u polufinalu Evrokupa početkom sljedeće godine čeka dvomeč sa mađarskim Ferencvarošem.

„Ferencvaroš je favorit. Ali, bio je i Posilipo. Mislim da je duel sa Mađarima finale prije finala, uz dužno poštovanje prema Oradei i Veroni. Imamo velike ambicije u ovom takmičenju i vjerujem da možemo da idemo do trona. Želimo titulu u Crnoj Gori, želimo plasman na finalni turnir regionalnog takmičenja.Imamo mladu ekipu, veliku pažnju posvećujemo radu sa mlađim selekcija, sa ciljem da odatle crpimo energiju za seniorski tim”.

Gojković je istakao i da je novac najveći problem klubova na ovim prostorima.

„Bez pomoći gradova, sponzora i države teško je obezbijediti normalno funkcionisanje klubova. Za sada se snalazimo, umjesto finansija, za sada, pobeđuju motiv i entuzijazam, ali to ne može dugo da traje“, rekao je Gojković.

Send this to a friend