Vaterpolo

Ivović: Da nije bilo uspjeha reprezentacije, ova nagrada ne bi ništa značila

Aleksandar Ivović i Marina Raković dobili su nagrade kao najbolji sportisti Crne Gore u 2016.

Na manifestaciji u Vili Gorica, Aleksandar Ivović je poručio da su uspjesi reprezentacije ispred ličnog rezultata.

“Hvala COK-u na organizaciji ovako divne svečanosti, uz zahvalnost i što su Marinu i mene izabrali za najbolje sportiste. Moram da kažem da ova nagrada ne bi imala veliku važnost, da nijesmo u ovoj godini imali odlične reprezentativne rezultate.” – kazao je Ivović.

Vaterpolo selekcija osvojila je srebro na EP u Beogradu, a zatim je bila četvrta na olimpijskim igrama u Riju.

Marina Raković poručuje da sada ima dodatne motive da se više posveti treninzima.

“Drago mi je zbog ove nagrade i vrlo sam srećna. Kao mlađa nijesam ni sanjala da bi ovako nešto moglo da se dogodi. Činjenica da je karate sad olimpijski sport motiviše me da radim još bolje i napornije.” – kazala je bronzana za posljednjeg Svjetskog šampionata.

Na svečanosti su uručene nagrade i najboljim nacionalnim timovima, kao i najboljim mladim sportistima.

Najbolji mladi sportisti su atletičarka Kristina Rakočević i vaterpolista Đuro Radović, dok su najbolje selekcije seniorska muška vaterpolo reprezentacija i ženska seniorska košarkaška reprezentacija.

Predsjednik COK-a Dušan Simonović kazao je da je u godini na izmaku bilo dobrih rezultata, a da su u COK-u već počele pripreme za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

“Mi smo već počeli sa tim pripremama, a naravno, do tada će biti još takmičenja. Nagrađenim sportistima čestita i želim uspjeh u narednoj godini”, kazao je Simonović.

Svečanosti su prisustvovali potpredsjednik vlade Crne Gore Zoran Pažin, ministar sporta Nikola Janović, članovi COK-a, te predstavnici sportskih saveza.

Tags
Send this to a friend