Vaterpolo

Ljevica od koje će drhtati planeta

Njegove projektile već su dobro tokom vrelog ljeta u Podgorici zapamtili vršnjaci, a ukoliko nastavi kao do sada vrlo brzo bi mogao da izraste u jednog od najboljih ljevorukih vaterpolista planete. On je Đuro Radović, supertalentovani klinac Jadrana iz Herceg Novog i budućnost Crne Gore (zajedno sa Aleksom Ukropinom) na strani bazena za koju “ajkule” od legendarnog Veljka Uskokovića nemaju rješenje.

O kakvom talentu se radi govori i podatak da ga je Crnogorski olimpijski komitet proglasio najboljim mladim sportistom u 2016. godini, u kojoj je klasi pokazao na Svjetskom juniorskom prvenstvu u našem glavnom gradu kada je sa “ajkulicama” osvojio srebrnu medalju. Naravno, i u kapici Jadrana.

“Prethodna sezona, kao i godina na izmaku, bile su uspješne i na klupskom nivou i u reprezentaciji. Priznanje je veliki uspjeh za mene, koji me podstiče da još više radim i napredujem”, istakao je Radović nakon što je juče na svečanosti COK-a primio veliko priznanje.

Mladi majstor Jadrana uskoro bi mogao da postane jedan od važnih aduta i seniorske selekcije Crne Gore, a juče se još jednom prisjetio za njega nezaboravne 2016.

“Sa reprezentacijom sam osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu, što je veliki uspjeh. Što se tiče Jadrana, ide nam dobro u Regionalnoj ligi, nadam se da ćemo biti među dva-tri vodeća tima. Ispali smo u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali došli smo do polufinala Evrokupa, što je sjajan uspjeh za nas”, zaključio je najbolji mladi sportista Crne Gore.

Send this to a friend