Vaterpolo

Novljani na pobjedu

Posljednju provjeru, pred prvu od dvije možda i najvažnije utakmice u januaru i februaru polufinale LEN kupa, igrači Jadrana imaće večeras od 20.15 časova u Igalu protiv Mornara.

Splitska ekipa nije nivo evropskog rivala Ferencvaroša, ali je za poštovanje. A Novljani žele da dobar ritam u Regionalnoj ligi iz prošle, zadrže i u 2017. godini. Ciljaju završni turnir i znaju da su ovo dueli gdje nemaju pravo na kiks.

“Ne plašimo se Mornara, ali moramo ozbiljno da uđemo u utakmicu. Znamo da nemaju kvalitet protivnika koji nas čeka u polufinalu LEN kupa, ali za ovaj tim igraju mladi momci, neki malo iskusniji i oni koji su se približili reprezentaciji. Zbog toga smo se i ozbiljno spremali za Splićane. Idemo na pobjedu i nadam se da nećemo imati nikakvih problema na putu do novih bodova”, kazao je golman Slaven Kandić.

Trener Vladimir Gojković, nakon kraće pauze, sa momcima je krenuo u žestok tempo. Nema stajanja za izazove koje Novljane čekaju u 2017. godini.

“Dosta smo odmarali, a poslije napornih treninga željni smo utakmica i jedva čekamo da počne meč koji će nas, nadam se, što bolje približiti 18. januaru. Naravno, prvo treba da prođemo Mornar, svjesni da je utakmica sa Mađarima važnija”, napomenuo je golman Jadrana.

Slično razmišlja centar Stefan Pješivac.

“Svaka utakmica poslije pauze je teška, a Mornar može biti nezgodan rival ako uđemo opušteni. Naš cilj je pobjeda, koja ne može da dođe u pitanje, a utakmicu ćemo pokušati da iskoristimo za uigravanje i pripremu za Mađare koji nas čekaju četiri dana kasnije.”

Novljani, sa utakmicom više u odnosu na Splićane, su šest bodova u prednosti. Mornar je najvažniju pobjedu ostvario kod kuće protiv Primorja.

Send this to a friend