Ekonomija

Počela sa radom brodska linija Budva-Dubrovnik

Foto: MSP
Foto: MSP

Prvi putnici pomorske linije Budva-Dubrovnik danas su se ukrcali na brod Antonija hrvatske kompanije Kompas koja će do kraja septembra saobraćati dva puta dnevno na ovoj relaciji. Ministar saobraćaja i pomorstva, Filip Radulović kazao je da je ova morska veza višestruko značajna za domaći saobraćaj i turizam.

“Najavio sam ovu liniju u januaru mjesecu. Mislim da mnogi nisu mislili da ćemo uspjeti da je lansiramo tokom ove ljetne sezone. Iako sam to tada i običao, evo vidimo od nas da smo to i realizovali. Moram da se zahvalim prije svega mojim zaposlima u Ministarstvu saobraćaja i pomoćstva za izvanredan rad od januara do danas da ovaj projekat privedemo kraju. Ovo će da rastereti drumski saobraćaj između Herceg-Novog i Dubrovnika. Zadovoljstvo mi je da najavim još jednu liniju Bar-Ankona od 9. jula, kazao je Radulović prilikom svečanog pokretanja linije.

Foto: MSP
Foto: MSP

On je dodao i da je pripremi tender za izgradnju mosta Šćepan polje i zajedničku željezničku stanicu sa Srbijom.
Direktor JP Morsko dobro, Mladen Mikijelj kazao je da je cjelokupan posao pripreme luke, odrađen jako brzo, a da je preduslov za ovu liniju bilo vraćanje Luke Budva građanima.

“Prije mjesec dana smo preuzeli Luku Budva, najavili besplatne vezove za ribare, komunalne za gradjane, sanaciju prostora u luci i brodarsku liniju Budva-Dubrovnik. Već danas mozemo konstatovati, da smo realizovali sve sto smo obećali i nećemo se zaustaviti, već nastaviti intezivne radove na unapredjenju uslova u luci. Čestitam ministarstvu pomorstva i saobracaja na ideji, a timu na odradjenom velikom poslu u rekordnom roku”, kazao je Mikijelj.

Foto: MSP
Foto: MSP

Putovanje katamaranom Antonija od Budve do Dubrovnika traje dva sata . Brod može da preveze 242 putnika.

-Cijena povratne karte za odraslu osobu je 69 eura, dok je cijena karte u jednom smjeru 55 eura. Cijena za djecu uzrasta od sedam do 14 godina je 34 i po eura, dok je za djecu do sedam godina putovanje besplatno, kazao je izvršni direktor kompanije Kompas, Bojan Aljinović.

Na prvom, svečanom putovanju prisustvovao je veliki broj predstavnika domaćih medija, a prodat je i veliki broj karata.

11

avatar
1000
10
1
0
 
11
J. J. J.SimbadKotorStruharmikailo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Simbad
Gost
Simbad

Preskupo

Kotor
Gost
Kotor

Dzabe karta…

Struhar
Gost
Struhar

Hrvati zatvarajte to!

mikailo
Gost
mikailo

srecno bilo,ali mi nije jasno ko ce putovati tim brodom i kako ce to rasteretiti granicni prelaz Deb.Brijeg, buduci da se ne mogu ukrcavati automobili.

J. J. J.
Gost
J. J. J.

U pravu si. Ja kad krenem brodom za Dubrovnik maj automodil ce sam na granicu doc da pravi kuzvu.

Kuč
Gost
Kuč

Rečite Filipu od Mačve brzo će se ugasit naročito ako Hrvatska pokrene pitanje stradanja Dubrovčana u Rat za mir.

Dzoni
Gost
Dzoni

Volio bih da se drzava zaduzi koliko god je potrebno da kupi 2-3 NOVA broda (ne iz 1993) i da nas spoji sa Evropom kako dolikuje (Bari, Ankona i Venecija)

Karatoč
Gost
Karatoč

“Na prvom, svečanom putovanju … prodat je i veliki broj karata.” – Znači da nije bilo rasprodato!

Joca
Gost
Joca

Fala Bogu da krecemo neko povezivanje jos

Dejo Dejo
Gost
Dejo Dejo

E sad posle ove rezolucije ima tek da plovi,alinsamo do Prevlake

vlado
Gost
vlado

Kako se kupuju karte? Koliko ce bit karta do Ankone?

Send this to a friend