Ekonomija

Rožaje: Za projekte, IRF odobrio 2,9 miliona eura

Rožaje

Investiciono-razvojni fond (IRF) odobrio je danas projekte u iznosu od 2,9 miliona eura na području Opštine Rožaje, čime će u tom gradu biti otvoreno 51 novo radno mjesto.

Predsjednik Odbora direktora IRF-a, Zoran Vukčević, danas je sa članovima Borda održao sjednicu u Opštini Rožaje.

“Odobreni krediti sa današnje sjednice namijenjeni su za proizvodnju i usluge, kao i malim i srednjim preduzećima za rješavanje problema nelikvidnosti”, navodi se u saopštenju.

Nakon sjednice, predstavnici IRF-a su održali prezentaciju finansijske podrške za ovu godinu Možeš i ti gdje je akcenat na mlade ljude u biznisu, kao i na visokoškolce koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje (ZZZCG), a pri tom žele da “uzmu stvar u svoje ruke” i time riješe egzistencijalno pitanje i postanu ekonomski nezavisni.

“Pored Vukčevića koji je održao prezentaciju svim zainteresovanim preduzetnicima u Opštini Rožaje, u uvodnom izlaganju se, takođe, obratio i predsjednik Opštine, Ejup Nurković”, dodaje se u saopštenju.

IRF je za ovu godinu kreirao 33 kreditne linije sa planom da će plasirati najmanje 120 miliona eura u crnogorsku privredu

Send this to a friend