Ekonomija

Žugić za CdM objasnio što znači „redefinisanje“ naknada za majke i ko ostaje bez njih

„To redefinisanje znači da očekujemo da se smanji broj onih koje imaju tu naknadu, a ne znači da će iznos naknade biti smanjen“, rekao je Žugić za CdM.

A, ko bi među onima koji ostaju bez naknada mogao da se nađe?

“Jedna kategorija su žene koje su ostavile posao da bi prešle na naknade. Druga kategorija je par hiljada penzionerki koje su ostavile penzije da bi uzele naknade”, kaže Žugić.

Razlog je, kako je ranije objasnio, to što socijalnu pomoć treba obezbijediti samo pojedincima koji su u stanju stvarne socijalne potrebe.

„Potrebno je spriječiti situaciju da socijalni zakoni dovode do deaktiviranja radne snage, odnosno da se stečena prava zamjenjuju socijalnim davanjima“, rekao je Žugić.

CBCG će ovu mjeru predložiti Vladi koje će se o njoj i izjasniti.

“Vlada će nas čuti vrlo brzo”, rekao je on.

Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti počeo je da se primjenjuje u januaru ove godine, i on podrazumijeva da zaposlene majke sa troje i više djece, koje imaju 25 odnosno 15 godina radnog staža primaju doživotnu mjesečnu naknadu u iznosu od 70 odsto prosječne neto zarade u Crnoj Gori.

 Za ovaj Zakon je glasalo 35 poslanika opozicije, tri poslanika Bošnjačke partije, poslanici Socijaldemokratske partije SDP  Izet Bralić i Džavid Šabović i Andrija Popović iz Liberalne partije. Poslanici Demokratske partije socijalista DPS bili su protiv.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sandra
Gost
Sandra

Sram Vas bilo sta raditeSram Vas bilo sta radite!Koliko Vi Zugicu i Vasi DPS imate mjesecna primanja?Doce Vam do teskih socijalnih nemira,ako povrijedite najosjetljiviju populaciju majke.ONe Vam stvaraju buducnost,one su ugrozene po svakom aspektu u ovoj nesretnoj drzavi.Sta ovo niste gosp. Zugicu pricali prije izbora,ne bih dobili u pola glasova.SRAMITE SE!Digli ste jadne zene sa posla.ko ce njih vise primit,i… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

Eeeeee moj Zugicu, nema para Eeeeee moj Zugicu, nema para za to, a ima za limenku. Bogami ako me ostavite bez leba nece biti dobro gospodine. Zivis li ti od 300 eura mrco. Kad odemo dolje niti cu ja ponijeti nadoknadu od 400, a bogami ni ti sve sto imas, a imas dosta. Ne treniraj te ovoj sirotinji zivce. Neka… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

Gospodine, mnogo se igrate sa
Gospodine, mnogo se igrate sa sirotinjom. Ne dirajte ovo. Ove lupeze dirajte. Vratite opljackano. Voda preliva preko case gospodine.

Anonimni
Gost
Anonimni

Mislim da se ne moze ukinuti
Mislim da se ne moze ukinuti steceno pravo

Anonimni
Gost
Anonimni

Ba
Ba

Tajni
Gost
Tajni

OSTAVITE NAKNADE ZENAMA KOJE
OSTAVITE NAKNADE ZENAMA KOJE SU SOCIJALNI SLUCAJEVI A OSTALE UKINUTI.GLUP ZAKON

MIRA
Gost
MIRA

Žena od 33 god. života 15 god
Žena od 33 god. života 15 god.na birou, jer nije htjela da radi,ima nadoknadu 190e,a žena sa fakultetom sa 23god rada takođe sa troje djece,blizu 50g života nema pravo na nadoknadu .Jedan oh najglupljih Zakona.

Timaranin
Gost
Timaranin

Ovo je zakon, koji jeOvo je zakon, koji je opozicija donijela protiv države a u korist svoje popularnosti kod birača. Nema ovakvog nakaradnog zakona nigdje u svijetu. Ali, što bi, bi. Kako rade “naši” poslanici u svoju korist primjer je donošenje zakona, po kojem su poslanici sa dva mandata dobili enormne penzije. I Bog je prvo za sebe šubari skroio.… Više »

Prki
Gost
Prki

Izgleda da su mu skunuli
Izgleda da su mu skunuli pogrešni dio mozga kada su ga onomad operisali. Očigledno nešto nije u redu. Možda je već počeo da gleda svijetlo u tunelu! Neka mu je …

:-) Nikola K.
Gost
:-) Nikola K.

Zene koje su radjale djecu toZene koje su radjale djecu to su radile radi sebe I stvarale porodicu.Zasto hi neko zbog toga dobio socijalu do kraja zivota bilo DA susocijalno ugrozeni ili ne.Zasto zene koje nemaju prihoda no posla ni djece ni muza ili muskarci koji nemaju no pisao no primanja no pirodicu nebi primal I pomoc kao I makje… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

U postojecem zakonu ne pise
U postojecem zakonu ne pise ZAPOSLENE 14zene vec majke sa troje i više djece, koje imaju 25 odnosno 15 godina radnog staža primaju doživotnu mjesečnu naknadu.

Vojnik sa ružnim imenom
Gost
Vojnik sa ružnim imenom

A da se smanje plate u kojekaA da se smanje plate u kojekakvim Vladinim Agencijama ,Bordovima,Direktorima, Poslanicima,Presjednicima Opština,Ministrima, I drugim neradnicima i pijavicama ovoga Društva… A ne’ najlakše je od Sirotinje uzeti ..ovu’ moram reći nepravednu raspodjelu. Razlike u Crnoj Gori su Ogromne u jednoj Firmi gdje radnik prima deseti dio plate nekog Direktora ..Ali mi tako volimo’ je mi… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

A dje ce se vratiti zene koje
A dje ce se vratiti zene koje su napustile posao zbog naknade,ko ce vise i dje da ih primi…sramota,ukinite ih onima sto su lezale i radjale a dana radnog staza nemaju,ko im je kriv sto nisu radile,mogle su ,nego im je ljepse radjati …

Pravda za sve majke
Gost
Pravda za sve majke

Ne mogu da shvatim kako ljudi
Ne mogu da shvatim kako ljudi osudjuju ovaj zakon. Ja bih svakoj zeni dodijelila naknadu, koja je rodila bar 1 dijete. Na kraju krajeva, djeca su nase najvise bogatstvo i nasa buducnost. Bunite se gospodo, protiv oni koji trose novac, na primjer na koriscenje sluzbenih automobila u licne svrhe, ne placaju porez i sl.

luk
Gost
luk

Za šta si ti Žugiću stručnjak
Za šta si ti Žugiću stručnjak? Reklo bi se, samo po modalitetima oduzimanja od usta sirotinji. Pokoljenja će te se stidjeti.

Sigurni glas
Gost
Sigurni glas

Glasali ste DPS,e sad će te
Glasali ste DPS,e sad će te #ovna jest.Uživaje u ukusu!

Anonimni
Gost
Anonimni

Ne mogu to da urade. U
Ne mogu to da urade. U pitanju su stečena prava. Ako pokušaju da urade na sud pa da država plati i troškove.

Anonimni
Gost
Anonimni

DPS je jedina politickaDPS je jedina politicka partija koja misli dobro gradjanima i drzavi CG! Izglasati zakon zenama koje su danas babe da primaju dozivotnu penziju u iznosu od 70%(u najbogatije zemlje EU je 52%ako zena radi citavog zivota) Opozicija je najveci srot u drzavi CG.. Drugo je da drzava ima dovoljno novca pa da plati majkama sa vise djece… Više »

Dimitrije_Pg
Gost
Dimitrije_Pg

Svaka cast Anonimni…stvarno
Svaka cast Anonimni…stvarno svaka cast.

Patriota
Gost
Patriota

E zugicu svoju platu ne pomin
E zugicu svoju platu ne pominjes da redefinises kao da se dio penzija ne preliva u socijalu pametnjakovicu nicija do zore ne gori

Anonimni
Gost
Anonimni

Hajde ne prosipaj suplju
Hajde ne prosipaj suplju pricu znas ti dobro koga si zakinuo i obespravio na sjeveru .

populacija
Gost
populacija

A cuijes ovoga sa CG
A cuijes ovoga sa CG populacijom i Svijetom he he ?!
Jes da CG ne moze nahranit ni ove 600.000 od kojih su opet bar 200 000 u luxemburg njemacku i damsku ali mi smo svjetskim razmjerama i ne postojimo .

Anonimni
Gost
Anonimni

Ima losih politicara, minista
Ima losih politicara, ministara, direktora ali tesko je naci goreg covjeka od ovoga, ovo zapamtite

Anonimni
Gost
Anonimni

AKO IM UZMETE ŠTO STE IM DALI
AKO IM UZMETE ŠTO STE IM DALI …ONDA JE TO KLASIČNA..PREVARA…NA ILJADE STRANA CURI NOVAC…A VI BI IM UZELI STO STE IM DALI…

Anonimni
Gost
Anonimni

Meni je ubjedljivo najsmjesni
Meni je ubjedljivo najsmjesnije kako je dok bio ministar upro da izuzme Centralnu banku iz Zakona o zaradama jer je znao da se vraca na mjesto guvernera…

Anonimni
Gost
Anonimni

Oni ovo mogu uvesti zaOni ovo mogu uvesti za ubuduce, dakle steceno pravo ne moze se oduzeti. I u redu je, jer zaista treba neke izmjene. Ovi sto pricaju o neko 330 sjedeci kuci, ne znam zasto komentarisu vijesti ako ih ne citaju. Takodje ovi frontovci sto dodju da prosipaju pamet, pa na svaki komentar: bravo, sigurnim korakom i sl.… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

što se čudite. kao da što se čudite. kao da ne znate s kim imate posla. Napredujemo od 1 zaposleni 3 sigurna glasa. 1 tako penzionisana ona+ 3 sigurna glasa. prođoše izbori i THE END.

Car
Gost
Car

Imali ste priliku 16.10.,glas
Imali ste priliku 16.10.,glasali ste,izabrali ste narode,pa prema tome svaki negativan komentar na vlast je nepotreban.Sada lijepo sutite do 2020.,a onda ponovo na glasanje,normalno moj narode glasajte istu vlast i tako ….

Anonimni
Gost
Anonimni

A zasto Zugicu ne naplatis po
A zasto Zugicu ne naplatis porez od 720 miliona svojim drugarima i partijskim tajkunima ili mozda vratis onih 10.5 miliona od limenke u budzet nego ces da drzavu s
,,spasavas” od majki .
A vi iz BS vidite sa kime cete praviti buducu vladu.

Cana Mana
Gost
Cana Mana

Dobro ste ih navukli da
Dobro ste ih navukli da ostave poslove, pa im sad oduzmite te naknade. No prošap je 16.oktobar. Srecni vam sigurni koraci branioci otadžbine. Kad su nam ovo patriote, mali nam je posao terorizam 😀

Anonimni
Gost
Anonimni

Kakvo navlacenje? Oni ne mogu
Kakvo navlacenje? Oni ne mogu oduzeti ovo zenama koje su dobile resenje.

Anonimni
Gost
Anonimni

Dok se svijet muči kako da
Dok se svijet muči kako da ostvari kontrolu enormnog umnožavanja svjetske populacije, mi je stimulišemo!
Vazda smo napredni bili. Da se ne istraži ova inteligencija A inače je baš stimulativno nakon 25 godina.

Anonimni
Gost
Anonimni

Nemojte ukidat ovo..tako i ta
Nemojte ukidat ovo..tako i tako novac ide ukucanima…Bake..žene pomazu s tim novcem unučad..sina..kćer….Mislim da je to jedna od najboljih stvari sto je drzava mogla da uradi do sad..

Anonimni
Gost
Anonimni

Dobre su ove naknadeDobre su ove naknade istjerale su transatlance bar na cistinu i pokazale da su bankrot . Problem je sto je sada doslo grdno vrijeme i u bogate drzave a ne kod nas misica malenijeh. Bilo je malo razmetanja dok smo rasprodavali djedovinu Rusima al to je potroseno i moraju se traziti realni i stalni izvori finasiranja .

pemzije
Gost
pemzije

Ovo bi bilo isto kao kad biOvo bi bilo isto kao kad bi se donijele izmjene penzijskog zakona i njima propisalo da se naprimjer penzija stiče sa 50 godina staža, a sve penzionere sa manje staža vratiti na biro rada da dorade nedostajući dio staža. Ne može se zadirati u stečena prava i retroaktivno primjenjivati zakon, osim ako se ne… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

sad vam je kasno da kukate
sad vam je kasno da kukate,ovo je tek pocetak,posle nema kajanja

stiv
Gost
stiv

Nema veze,samo da nam dps vla
Nema veze,samo da nam dps vlada!

Bubica
Gost
Bubica

Ha, ha, ha… Beee
Ha, ha, ha… Beee

Anonimni
Gost
Anonimni

A što će žene koje su blizu
A što će žene koje su blizu penzije kad ih ostavite bez naknade? Ko će ih zaposlit Žugiću?

serdarJankodingospo
Gost
serdarJankodingospo

Primjer iz mog komsiluka:
Primjer iz mog komsiluka: zena privatnika(koja nije radila zato sto joj muz nije dao jer zaradjuje sam dovoljno!) bez dana staza prima nadoknadu, inace puni para ali nadoknada se ne odbija,pored njih zena teska sirotinja sa muzem bez posla i ona sa 23god staza(ostala bez posla) NEMA USLOVE ZA NAKNADU,mislim ko je ovdje lud???

Anonimni
Gost
Anonimni

Ovaj Zugic ima kucu na obali
Ovaj Zugic ima kucu na obali mora Jadranskoga koja direktno ulazi u isto. Naravno bez problema ce je legalizovati

serdarJankodingospo
Gost
serdarJankodingospo

Ja sam kriticar ove vlasti i
Ja sam kriticar ove vlasti i blago receno nisam njihov ljubitelj ali za ovaj zakon imaju puno pravo,ovo je toliko glup,diskriminirajuci,nelogican…zakon da je sve smijesno.Ovo novo resenje je jos gluplje,jednostavno po ovom pitanju nema pametnog resenja jer je zakon naopak.

presmijesno
Gost
presmijesno

Ha-ha-ha…koji pocetak ´nove
Ha-ha-ha…koji pocetak ´nove´ vlade. Zaduzenje 100 miliona, ukidanje socijalnih davanja…..sad ce poceti i sudski izvrsitelji da nam kucaju na vrata….Ma bitno je da se prica o terorizmu, onda raja ovo lakse guta i guta i guta…

Emirat
Gost
Emirat

Naknade su trebale da primaju
Naknade su trebale da primaju iskljucivo majke sa troje ili vise maloljetne djece, do punoljestva i da im se racuna staz dok podizu djecu.

lela
Gost
lela

Slazem se skoro sa svimSlazem se skoro sa svim komentarima ali zakon je grozan .Ja sam jedna od majki koja nije radila a koja sam se javljala na biro i kada sam vidjela da ne mogu naci posao odustala sam .Sada ne mogu ostvariti nadoknadu a isto tako mogu reci da kada sam rodila djecu ukinuli su djecji dodatak tako… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

Podrzavam smanjivanje
Podrzavam smanjivanje socijale i ukidanje penzija za majke sa troje djece. Trebalo ulagati u mlade ljude koji su zeljni rada, a ne davati pare dokolicarima. Socijalizam je nesto najgore sto je moglo ovaj narod da zadesi.

Ljjiljana
Gost
Ljjiljana

Ovo je velika greska od zakonOvo je velika greska od zakona za sve je kriv Damjanovic jer je to sa zlom namjerom predlozio da bi podrio finansijske temelje drzave a briga njega za zene i đecu ..nije posteno da zena sa dvoje đece i 35 g.staza ima 230 e penziju a ove po ovom zakonu 320 e ….nijesmo mi bogata… Više »

krsto
Gost
krsto

A da li je posteno da
A da li je posteno da premijer u jednoj zemlji ima imovinu, koju nikako nije mogao steci od premijerske plate.je li normalno da isti taj premijer, nesto sto je vlasnistvo svih nas, godinama to stavlja u svoje dzepove. Botovi, je li to normalno!

Anonimni
Gost
Anonimni

Ljiljana kazes nijemo mi
Ljiljana kazes nijemo mi bogata drzava, citiracu jednog naseg drzavnika “Ko ne vjeruje da je Crna Gora rame uz rame sa Monte Karlom, taj je u dubokoj zabludi” Ne znam sad sta da radim, dal da vjerujem ili ne?

Nesho70
Gost
Nesho70

A kako smo bogati kad treba
A kako smo bogati kad treba za Limenku 12 miliona dati.. A zakon jeste potpuno glup.

...
Gost
...

I šta će onda žene koje suI šta će onda žene koje su napustile posao zbog naknade? Da ih neće ponovo primiti nazad, s obzirom na to da je neko već zauzeo njihovo radno mjesto? Hoćete li ih Vi ponovo zaposliti, gospodine Žugiću, ili ćete ih ostaviti na cjedilu, kao što hoćete? I je li to ono što će sjutra… Više »

bb
Gost
bb

Zakon je u osnovi dobar aliZakon je u osnovi dobar ali nepravedan! Moja tasta ima tri cerke i sve tri su punoljetne (i udate) – dakle djecu ne izdrzava. Uredno prima naknadu zbog toga sto ima troje djece i preko 25. godina radnog staza. Dok moja supruga i ja imamo troje djece uzrasta do 5 godina. Zena nezaposlena, imamo samo… Više »

D.B.
Gost
D.B.

Pa jes, znaci zene koje su ra
Pa jes, znaci zene koje su radile 40 god i imaju 150 e penzije su vrane a one koje su bile kuci zbog ljubomornih muzeva one ce primati 330. Bas je to Ustavno! Treba naci drugi modalitet!

biohazard
Gost
biohazard

Lose definisian zakon od samo
Lose definisian zakon od samog pocetka , tacnij

Pitam ja
Gost
Pitam ja

Što se Žugić i svaki od njih
Što se Žugić i svaki od njih ne odrekne dijela plate, jer pobogu, nijesu u stvarnoj potrebi da primaju toliku platu.

Cg
Gost
Cg

A one dto rade i primsju manjA one dto rade i primsju manje ili primaju malu penziju, nisu ugrozene? Ne sviraj… pa koje je pravo da zena koja ne radi dobije 350 eur a da zena koja radi, radi za npr 250 i jos ima 3 djece kuci.. Reci slobodno da para nema, a da necete da skresete od neceg… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

O kakvo 350 e pricate? Zene
O kakvo 350 e pricate? Zene koje ne rade, nijesu radile dobijaju po 190 e.

Anonimni
Gost
Anonimni

Što se ne javiste prije izbor
Što se ne javiste prije izbora da ukinete?

Anonimni
Gost
Anonimni

Kakakv kraj ?
Kakakv kraj ?
Bice nama kraj a oni svaki imaju tajna konta po svijetu i cim zagusti junacki ce pobjeci na Tajland kod Sinavatre

chu kontaktirali??
Gost
chu kontaktirali??

jeste li ga KONTAKTIRALI?
jeste li ga KONTAKTIRALI?
Bravo.

Anonimni
Gost
Anonimni

Ovo će vam kraj bit.
Ovo će vam kraj bit.

Send this to a friend