Politika

Branko Vuković potpredsjednik Skupštine Glavnog grada, izabrani novi odbori direktora gradskih preuzeća

Na sjednici Skupštine Glavnog grada Branko Vuković, odbornik Demokrata, izabran je za potpredsjednika Skupštine Glavnog grada. Razriješeni su stari i imenovani novi članovi odbora direktora gradskih preduzeća.

Jedanaest odbornika u Skupštini Glavnog grada podnijelo je ostavke zbog, kako su obrazložili, izbora na nove funkcije, nespojivosti sa funkcijama koje već obavljaju i ličnih i profesionalnih razloga. Skupština je konstatovala prestanak mandata Danilu Jokiću, Luki Rakčeviću, Danilu Šaranoviću, Filipu Ivanoviću, Esku Muratoviću, Maidi Gorčević, Jakovu Milatoviću, Milošu Vukčeviću i Tihomiru Dragašu.

Ostavke na odborničke funkcije podnijeli su i poznati sportisti – teniserka Danka Kovinić i fudbalski trener Branislav Milačić. Oni su bili na izbornoj listi “Svi za naš grad – dr Ivan Vuković”.

Novi odbornici su Dragutin Vučinić, Jevrosima Pejović, Nađa Ljiljanić, Branislav Radičević, Jasna Jovanović, Anđela Mićović, Mitar Vuković, Milivoje Brković, Aida Batilović, Miodrag Đuranović, Aleksandra Despotović, Biljana Ćulafić i Vladan Arsović.

Skupština je usvojila odluku o formiranju podgoričke izbore komisije, na čije čelu će biti Dragica Milačić.

Sastav Izborne komisije Glavnog grada pored Milačić čine, Slobodan Filipović, Slobodan Bošković, Darko Maraš, Nikola Mugoša, Alma Ljuljanaj Jovićević, Irena Vučić Popović, Filip Boljević, Marko Mihailović, Anđela Rakočević i Marina Vujanović.

Skupština je usvojila prijedlog rješenja o imenovanju Odbora direktora Vodovoda i kanalizacije, te Odbora direktora Čistoće, Odbora direktora Zelenila, Odbora direktora Pogrebnih usluga, Odbora direktora Komunalnih usluga, Odbora direktora Sportskih objekata – kao i Tržnica i pijaca, Parking servisa, Deponija, Puteva, Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, Agencije za stanovanje, Savjeta Agencije za upravljanje zaštićenim područjima, Savjeta Narodne biblioteke Radosav Ljumović, Muzeja i galerija, KIC Budo Tomović, te Upravnog odbora Dječijeg saveza, Zavoda na Kakarickoj gori, Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Sa 42 glasa za, bez glasova protiv ili uzdržanih, Skupština je usvojila prijedlog o imenovanju Odbora za statut i propise. Odbor za finansije, privredu i razvoj imenovan je sa 43 glasa za. Takođe, imenovan je i Odbor za društvene djelatnosti, međuopštinsku i međunarodnu saradnju.

Savjet za prijedloge naziva naselja, ulica i trgova imenovan je sa 41 glasom za. Savjet za prevenciju narkomanije imenovan je sa 43 glasa za (bez uzdržanih i protiv).

Ko su prijedlozi za odbore podgoričkih preduzeća pročitajte OVDJE.

Podsjećamo, na konstitutivnoj sjednici 12. aprila za predsjednicu Skupštine Glavnog grada izabrana je Jelena Borovinić Bojović.

Dan kasnije za gradonačelnicu je izabrana Olivera Injac, a za njene zamjenike Luka Rakčević i Danilo Šaranović.

S.Đukanović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
soko
Gost
soko

Drage moji, podgoričanke i podgoričani…sretno.
Tražili ste gledajte!
Nepismeni ili polupismeni će da vode Glavni grad…tuga…jad…bijeda…
vaš je izbor…

Ivka
Gost
Ivka

Sramota…a kad propadnu preduzeca,pokaze se neznanje ko ce odgovarati za neuspjeh.Prebacivace odgovornos po ustaljenoj navici na Dps,ko ce za ovo biti kriv…Gradjani

Milo
Gost
Milo

Podrška za uvaženu Profesoricu Aleksandru Despotović!Bravoooo!Da je vjecna Crna Gora!🇲🇪🇲🇪

Investitor
Gost
Investitor

Kad ce izabrati glavnog gradskog arhitektu ?

wertz
Gost
wertz

…mislim da je i Dara sa Smokovca zaslužila neko mjesto…makar odbor direktora foda Pio….

Eduardo
Gost
Eduardo

Nestaju dpsovci iz opštine i sa funkcija kao pjena sa slabog kapućina…

CG NY
Gost
CG NY

Sramota! Nepismeni ljudi nam vode glavni grad

Mag
Gost
Mag

I do sad su svi bili nepismeni, tako da nam je isto! Sve kao nove generacije dolaze a sve papuce i ulizice…cao zdravo

Send this to a friend