Politika

Danas Međuvladina konferencija u Briselu; Spajić: Svi ćemo slaviti večeras

Milojko Spajić
Milojko Spajić

Međuvladina konferencija Crne Gore i Evropske unije (EU), na kojoj bi trebalo da bude usvojen Izvještaj o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila u poglavljima vladavine prava (IBAR) biće održana danas u Briselu.

Ambasadori država članica Evropske unije (EU) odobrili su Zajedničku poziciju EU za poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa Crnom Gorom.

Premijer Milojko Spajić je uoči Međuvladine konferencije Crne Gore i EU izjavio da se nada da ćemo svi večeras slaviti jedan istorijski trenutak za Crnu Goru.

On je podsjetio da je od postavljanja privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 prošlo 11 godina.

“Crnoj Gori je trebalo 11 dugih godina. Nakon početnog entuzijazma počeo je dug period stagnacije. Srećom, posljednjih nekoliko mjeseci uspjeli smo da ubrzamo sve procese. Uradili smo nevjerovatne stvari uporedive sa prethodnih sedam godina za samo sedam mjeseci. Mi smo vrlo ponosni na ta dostignuća. Veliki je ovo dan i za EU, jer smo prva zemlja koja ispunjava privremena mjerila shodno novoj metodologiji. Na neki način, lomimo led za sve druge zemlje Zapadnog Balkana i ostale kandidate koji se nadaju da će dostići ove privremene nivoe. Ako je suditi po posljednjih sedam mjeseci, ne samo u smislu privremenih mjerila, radujemo se 28. članici 2028. godine”, poručio je Spajić pred konferenciju, prenio je RTCG.

Obraćanje premijera Spajića možete pratiti OVDJE.

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji rekao je ranije da je snažna posvećenost Crne Gore ubrzanju reformi u vezi sa EU dovela do dugo očekivanih rezultata.

“Radujemo se Međuvladinoj konferenciji 26. juna kako bismo prešli na sledeću fazu procesa proširenja: postavljanje mjerila za zatvaranje”, naveo je Varhelji.

11

avatar
1000
10
1
0
 
11
Bulatovic NebojzikiTitogradskiStruharKate
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bulatovic Neboj
Gost
Bulatovic Neboj

Srpske stranke i narod, nemaju teret pljacke svoje zemlje ,niti su ubijali svoje gradjane niti svercovali kokain i cigarete, tako da nemaju peoblem da u skupstini glasaju za bilo koji zakon koji donosi pravdu i dovodi zemlju u red civilizovanog svijeta, za razliku od nekih drugih koji ni danas nesmiju da vrce od glavnog bosa ,u strahu da ne progovori… Više »

ziki
Gost
ziki

a sta tacno slavimo? mi obicni gradjani stvarno ne znamo- jedino sto znamo da nam je sve gore i gore

Titogradski
Gost
Titogradski

Ostavi mi separe dolazimo vala kad je festa… ko pEva ?

Struhar
Gost
Struhar

Večeras slavit a u petak plakat kad usvojite rezoluciju koja će nam zapečatit put ka eu za sva vremena

Kate
Gost
Kate

Na ovu sliku se vidi da je naopačke stavio značkicu sa zastavama Crne Gore i EU 🤦

Planeta Majmuna
Gost
Planeta Majmuna

A sta slavis?

Ambasador
Gost
Ambasador

Obavezno uz lajt shou

Zora
Gost
Zora

Nema igre sa penzionerima, to ne smije proci.

ErCl
Gost
ErCl

Džaba IBAR i AMAZON, mi moramo bit bolji kao pojedinci, a onda i kao društvo, kao kolektiv. Moramo popravit individualnu odgovornost, etiku, integritet, osjećaj za pravdu i ostalo što nas spriječava da budemo bolji sistem. Sistem je dobar koliko je dobar najgori od nas, a najgori su pakleno loši. Kad se to popravi IBAR i ostale direktive će imati smisla,… Više »

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Da vidimo što će se običnim građanima crne gore promijeniti i kad dobijemo taj Ibar.Da vidimo oćemo li isto tada jesti i iste ćemo aljine nositi,što i danas i koliko će tada biti cijene, plate, inflacija u odnosu na danas.Ja mislim ništa i možda bude ,čak nadamo se samo malo gore.

Pedja *
Gost
Pedja *

Totalno si nebitan CG ulazi u EU , da gradjani počinu od srpskog svijeta i oytalih budalaština.

Send this to a friend