Politika

Darmanović: Crna Gora u NATO-u do kraja maja

Crna Gora je dobila garancije da će američki Senat ratifikovati protokol o pristupanju NATO-u, kazao je ministar vanjskih poslova Srđa Darmanović u intervjuu za agenciju Rojters.

On je naveo da očekuje da država postane punopravna članica na samitu Alijanse krajem maja.  Rekao je da su dobili 100 procentno uvjeravanje da će američki Senat ratifikovati Protokol.

“To će se dogoditi 100 odsto”, kazao je Darmanović.

On je odbacio navode da da bi ratifikacija mogla biti žrtva želje nove administracije američkog predsjednika Donalda Trampa da poboljša odnose sa Rusijom.

“Razumijemo da Tramp želi da napravi određeni napredak u odnosima sa Rusijom, naročito u borbi protiv terorizma, ali mi ne vidimo znake žrtvovanja osnovnih američkih nacionalnih interesa”, kazao je Darmanović.

On je podsjetio da od 28 zemalja članica NATO-a Protokol nijesu ratifikovale iz proceduralnih razloga četiri članice – Sjedinjene Američke Države, Kanada, Holandija i Španija.

“Očekujemo prijem na narednom samitu krajem maja. Razumno je očekivati da sve procedure budu okončane do tog trenutka”, kazao je Darmanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pipun
Gost
Pipun

Kako mu sjaji glavica. Bravo Darmanovicu.

krinka
Gost
krinka

clanica NATOa do kraja maja.. kako to mocno zvuci ! nasa Crna Gora priznata od toliko drzava !

evazuta
Gost
evazuta

ja mislim da opozicija cjelokupna nocas ne spava..

agata
Gost
agata

a molim Vas sacekajte sa tim izjavama, kako ce ovo podnijeti Marko Milacic dok je u tudjini?

poaro
Gost
poaro

Ne vidim razlog zasto Senat ne bi podrzao ulazak CG u NATO.. zato me ovo mnogo raduje. Darmanovicu vjerujemo Vam na rijec !

angela
Gost
angela

do kraja maja? vec? ja sam mislila to ce biti mnogo kasnije..

Jorgovan
Gost
Jorgovan

Cak i nama koji jesmo za ulazak u NATO se gadi ova toliko ocigledna Botovska invazija komentara. Nema potrebe za tim. Amateri jedni amaterski

Milačić
Gost
Milačić

Nema od toga ništa dok Milačić ne da saglasnost.

Yola
Gost
Yola

Crna Gora, mada mala, jeste zemlja mogucnosti, toga su svi svjesni. Mada njeno bitisanje u NATO-u je nesto cemu ona tezi i odakle i sama crpi interes, i druga strana je jednako ima ocekivanja koja, od clanice kakva je CG, ce biti ispunjena

Karlito
Gost
Karlito

Rok do maja je nesto sto se granici sa realnoscu koja je posledica dugogodisnjeg rada, i svaka cast na postignutom uspjehu

Mia
Gost
Mia

Ubijedjena sam da, imaju u obzir situaciju koja je prethodila, a i ovoj u kojoj se nalazimo sad, zemlje koje su podrzale ratifikaciju su ostale u cudu kako jedna mala zemlja krupnim koracima se bori za sebe i kako uspijeva u tome

lola
Gost
lola

Mia, Ramila, Karlito i ostali botovi,vasi komentari me nasmijase,HVALA

Rajko
Gost
Rajko

Ovo je samo primer kako se dugogodisnji rad i trud u cilju pristupanja NATO-u isplatio, a rezultati i znacaj naseg bitisanja u istom ce tek biti vidljivi u godinama koje dolaze.

Radmila
Gost
Radmila

Do maja preostale clanice NATO-a ce svoju podrsku koju su dale CG i zvanicno potrvrditi ratifikacijom u njihovim parlamentima.

Helena
Gost
Helena

Amerika sto je normalno zeli dobre odnose sa svima ali nikako nece time ugroziti njihove odnose koje imaju sa drzavom CG ,tako da od njih podrsku imamo zagarntovanu.

Joja
Gost
Joja

Drzave koje nijesu ratofikolave protokol ce u narednom periodu zavrsiti i taj dio jer su upoznate sa napretkom koji je CG ostvarila .

Lala
Gost
Lala

Sasvim razumno da sve procedure budu okoncane do samita u maju jer Crna Gora je sve kriterijume za clanstvo ispunila.

Tamara
Gost
Tamara

Crna Gora ce postati clanica Nato-a do samita Alijnse koji je za maj predvidjen,tako da u narednom periodu ce preostale 4 drzave ratofikovati protokol.

Idi begaj
Gost
Idi begaj

Kakav vic Darmanoviću

abba
Gost
abba

kakav si ti vic od čovjeka, karikatura…

Send this to a friend