Politika

Demos sagledava mogućnost učešća na izborima u HN

Hercegnovski Demos formirao je tročlanu delegaciju koja će u narednih nekoliko dana sagledati mogućnost održavanja lokalnih izbora u komunikaciji sa svim zainteresovanim opozicionim subjektima, a eventualno i načinu nastupa, odnosno učešća na njima, saopšteno je iz stranke.

U delegaciji su Marko Mirjanić, Dragomir Drago Danilović i Boris Čeprnjić.

To su odlučili nakon sinoćnjeg sastanka sa predsjednikom Miodragom Lekićem iako, kako kažu, objektivno ne postoje  uslovi za održavanje fer i slobodnih izbora, kao posljedica opštih političkih prilika u Crnoj Gori.

„Ponovljena je zabrinutost DEMOS-a zbog odbijanja krnje parlamentarne većine da se zakaže datum održavanja novih državnih parlamentarnih izbora, jer se na takav način produbljuje kriza i dovode u pitanje svi izborni procesi na lokalnom nivou koji se u međuvremenu održavaju. Iako DEMOS smatra da je bojkot lokalnih izbora u Herceg Novom opcija naprimjerenija objektivnom stanju u zemlji, lokalna struktura DEMOS-a je spremna da učestvuje na izborima, ukoliko ostali opozicioni subjekti ostanu pri najavljenim medijskim stavovima o tome da će učestvovati na novskim izborima“, navodi se u saopštenju.

Zbog raznih spekulacija u javnosti, kako dodaju, Demos, držeći se stava o bojkotu kao principijelnom rješenju, ukazuje da do ovog trenutka nije vodila nikakve pregovore sa drugim opozicionim partijama o mogućem koalicionom nastupu.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stefan
Gost
Stefan

Fini i pristojni ljudi. Sto se vise oni budu pitali, bolje ce biti i Novom i Boki.

Biohazard
Gost
Biohazard

Mozete , standardno , 22 partije protiv dps-a

Send this to a friend