Politika Utorak, 15.02.2022.

Deset do Osam – Slavlje Joca Markuša

Dobro jutro! Sinoć su “oslobođenje” Cetinja slavili SDP, URA, Danilo Mrvaljević, Joco Markuš i Milan Knežević. Članovi i simpatizeri SDP-a napuštaju partiju, Konatar sa Šehovićem o manjinskoj vladi, Đukanović stopirao održavanje izbora u jednom danu, interesantan intervju Lukšića.

Slavlje Joca Markuša

Danilo Mrvaljević, vođa Demokrata sa Cetinja, uhljebljen na mjestu direktora Državnoga arhiva, egzaltirano sinoć diriguje horom Stare Garde LSCG, dok nekadašnji gradonačelnik Joco Markuš u toplini svoga doma slavi i stotinu puta dijeli to po društvenim mrežama. Likuje Joco, a likuje i Milan Knežević dok čestita Demokratama i Uri na “bratskoj saradnji”, koju želi da vidi i na državnom nivou.

U parlamentu je, u pobjedničkoj euforiji, odbornica Ure kritikovala “crnogorštinu”, nakon čega su još jednom ponovili slavlje nakon izborne noći.

Sve im je to omogućio SDP, ali i DPS. DPS je katastrofalno loše vodio grad, što je bio izgovor SDP-u da uraški opravda svoju kolaboraciju sa snagama koje su vršile desant na Cetinje u septembru prošle godine. Ali ako je to jedino opravdanje i izgovor SDP-u, onda se oni uopšte ne razlikuju od Ure iz avgusta 2020. godine. Postavlja se pitanje što bi SDP uradio da je bio tas na vagi na državnom nivou prije godinu i po. Bi li tada Ura bila Stara Garda LSCG sa kojom bi SDP formirao “crnogorsku vlast” uz manjinsku podršku DF-a i Demokrata kada bi DPS odbio da im da premijera. SDP sada spinuje kako nije bilo dogovora sa Urom i Demokratama, i da je ovo samo koalicije dvije grupacije, iako je mladi funkcioner DPS-a Klikovac prošle nedjelje napadnut da laže kada je rekao da SDP pregovara sa Demokratama.

Za predsjednicu skupštine Prijestonice izabrana je Milena Vujačić iz Stare Garde LSCG. Lijepo je bilo vidjeti da su kandidatkinje i novoformirane koalicije i DPS-a bile žene, u zemlji u kojoj su 22 od 23 gradonačelnika muškarci. I to je jedino lijepo bilo sinoć.

Juče smo eleborirali (ne elaborilari) da je ovo kraj priče o crnogorskom bloku, ali bar pred izbore u Podgorici znamo što će glas SDP-u značiti. Slavlje i likovanje Dajkovića u najmanju ruku.

Neki članovi SDP-a na društvenim mrežama već objavljuju izrezane članske karte partije.  A napuštaju ih i Cetinjani koji su dali podršku listi. Razočaran što su lične ambicije prevagnule, podršku je povukao Vukan Čavor, Cetinjanin sa Novog Zelanda, a prije njega je to učinio i kandidat za odbornika Mirko Jovović.

Izbori ipak ne mogu u istom danu u svim opštinama

Predsjednik je juče vratio Skuštini Zakon o izmjenama i dopunama zakona o lokalnoj samoupravi, koji je njegova partija donijela sa Urom, a koji je predviđao održavanje izbora u više opština u istom danu. Kako je, ipak, Đukanović prije donošenja zakona raspisao izbore u Ulcinju i Beranama, zakon je sadržao u sebi neustavne norme, i zbog toga je vraćen na ponovno odlučivanje.

Intervju bivšeg premijera (ne Zdravka)

Bivši crnogorski premijer Igor Lukšić je juče u “Drugačijoj radio vezi” na Anteni M govorio o Temeljnom ugovoru, nasljeđu kabineta Zdravka Krivokapića i šansama manjinske vlade, kao i projektima Evropa sad i Otvoreni Balkan.

Pregovori SD i Ure o manjinskoj vladi

Socijaldemokrate  i Građanski pokret URA su juče razgovarali o manjinskoj vladi. O manjinskoj vladi ispred SD-a su razgovarali Damir Šehović i Boris Mugoša, a iz GP URA Miloš Koantar i Mileta Radovanić. “Tom prilikom razgovarali su o programu buduće Vlade kao i njenoj eventualnoj strukturi”, objavljeno je na Twitteru SD-a.

To je to za danas. Ugodan ostatak dana želimo.

S poštovanjem,

Ljubomir Filipović, analitičar CdM-a

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorka
Gost
Crnogorka

Ovo sto politicari rade, i kako zaradjuju na muci Crnogoraca, CPC, Cetinja je najveca korupcija. DPS je mala beba za sve ostale partije. Cista korupcija!

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Dragi Crnogorci, vraca se vama DPS i Milo! Zasto? Jer je SDP ucijenjen. Vucic nagradjuje Knezevica. Za sto ga je nagradio? Sto lukavo, malo po malo otvara vrata da vlada Crnom Gorom preko DF-a. DPS je najjaca stranka, pobjedjuju je koalicije. Ako ovako nastavite Crnogorci ostaju bez identiteta!!!!! A to slijepi vide, tako ce se vratiti DPS, kao jedini osloboditelji… Više »

Mašan Perov
Gost
Mašan Perov

To Filipoviću, kralju! Da te nema, valjalo bi te izmislit. Dubokoumna analiza. Za BBC.

ja pa ja
Gost
ja pa ja

jedno veliko RAZOCARENJE u sdp a imao sam toliko poverenja u njih

Hurem
Gost
Hurem

Nijesam nikad imala povjerenje u SDP,sto se i pokazalo ispravnim.Izdali bi i majku sami da se docepaju vlasti.Izdao Ranko a sad i njegovi puleni.Nikad vjere u prevrtace.Ugasili su ga.

Pravda
Gost
Pravda

Jedan Vukan pošo,a došlo ih 10 Vukana.

Ridikul
Gost
Ridikul

Vratit ce se Vukan kad shvati da ga je DPS preveslao!

Atos
Gost
Atos

Dps mora da se prilagođava Crnoj Gori, a ne da se Crna Gora prilagođava njima….

montenegro15
Gost
montenegro15

E moj Ljubo kako si ti ispran mozak i prodana duša pa ti samo Dps valja. Prestanite više da trujete ovaj narod, da je DPS jedina crnogorska opcija koji je onda smisao izbora ? ako moras sa njima uvijek ? dje je tu demokratija ?

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Haha,navlači ih dps,pa će onda kontraofanziva i politički”blic krig”.
Pet godina pred referendum niko nije mogao ni zamislit odvajanje crne gore od srbije,pa…

DarthVader
Gost
DarthVader

Valja li iko osim DPSa Ljubo? Pa jel moguce da su svi izdajnici osim DPSa? Ne ponizavaj se tako jer licis na nekoga ko radi za DPS apanazu. 30g su imali kad da pokazu ljubav prema Cetinju. Sto su pokazali. I prestanite sa spinovima, ura i demikrate ne ucestvuju u vlast.

foteljasi
Gost
foteljasi

mislilil smo da je Sdp konacno dosao sebi,ali mućak.

DarthVader
Gost
DarthVader

DPS je imao 30g da se pokaze, pokazali su da se samo i iskljucivo vode sopstvenim interesima, moze sa SPC, moze sa urom, moze sa svakim ko se povinuje njihovim interesima. SDP je nekoliko puta stradao povinujuci se DPSu, zarad visih interesa, dokle vise. Inace evo bot masine pokazuju koliko ih je briga za bilo sto osim DPS interesa. Da… Više »

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Svako ko nije za njih “on je četnik” , neka to, no je čak narod do skoro to i vjerovao

Dule
Gost
Dule

A vidji Bate ti DarhtVader,ko te nategnu ovako rano,no ajde radi nešto,a ne po kafića ispijanje “deuch kofi”i blejanje u zoru,što se tiče ovog DPS nikakvi su,ma i svi ostali na gomilu,samo fotelje i kočenje ka nevarena noga.

Hurem
Gost
Hurem

DPS je jedina partija kojoj he Crna Gora vaznija od svega.

Posteno
Gost
Posteno

A, vazda li ti je kriv DPS . Imas li petlju pa stvari nazvati pravim imenom. I 21 maj je dobrano doprinio ovome. Sramota!!!!!

Only_steel
Gost
Only_steel

Plače i pokojni Slobo Milosević na onom svijetu, za svoje čedo koje je stvorio.. ide polako DPS sa javne scene

Washington D.C.
Gost
Washington D.C.

40% a u opoziciji je.
Baš ide 😂

Crnogorac 100
Gost
Crnogorac 100

SDP je bio i ostao najgora partija još od vremena je na njenom čelu bio biznismen i propali političar Žarko Rakčević. Zbog svog ličnog interesa nije htio da se priključi Narodnoj slozi iako je to obećao Slavku i Novaku. A Konjević….

free samples
Gost
free samples

i ti se isplaka nad “sudbinom” Cetinja

Eureka
Gost
Eureka

Svi koji du gledali kako ti koje to podržavaš uništavaju Cetunje 30g, slavili su

jadi
Gost
jadi

Oce li podrzati DPS Jokovica i Joanikija na drzavnom nivou?

Send this to a friend