Politika

DF: Ranko Krivokapić prednjači u napadima na nas

U napadima na Demokratski front prednjači SDP i Ranko Krivokapić, smatra Predsjedništvo DF-a. Oni su u saopštenju za javnost tako reagovali na ocjenu Krivokapića da DPS i DF razdvajaju Crnu Goru ratnom retorikom.

„Predsjedništvo Demokratskog fronta ostaje čvrsto opredijeljeno za jedinstvo i zajendičke aktivnosti opozicije na smjeni diktatorskog režima koji vodi zemlju ka bankrotu i sukobima. U tom pogledu, cijenimo da su napadi, bez ikakvog povoda sa naše strane, dijela opozicije na DF u čemu prednjači Ranko Krivokapić i SDP, kontraproduktivni i ne doprinose snaženju međuosobnog povjerenja i ostvarivanju zajedničkog cilja, smjene ovog režima“, smatraju u DF-u.

DF je, kako dodaju, zbog svoje snage, hrabrosti i upornosti u antirežimskoj borbi, pod, prema njihovim riječima, brutalnom medijskom, političkom harangom i progonom zloupotrebljenih dijela tužilaštva i pravosuđa i najmanje što očekuju od kolega iz opozicije je politička korektnost i zaustavljanje tih, kako smatraju, ničim izazvanih napada.

„Imajući u vidu nastavak brutalne kampanje progona i represiije prema DF , i od strane Vlade Duška Markovića , ostajemo otvoreni za demokratsko rješenje duboke državne krize, ali smatramo da sa DPS, Đukanovićem i Markovićem ne treba voditi direktni i neposredni dijalog.  Ostajući posvećeni našem strateškom cilju – političkim promjenama i smjeni diktatorksog korumpiranog režima, jačanju međusobnog povjerenja unutar opozicije, DF će danas inicirati sastanak opozicije na kojem ćemo dogovoriti buduće zajendičko političko djelovanje u susret izazovima koji nas očekuju“, zaključuje se u saopštenju DF-a.

Send this to a friend