Politika

DPS: Krivokapiću, zašto si izdao Crnu Goru?

Bivši predsjednik crnogorske Skupštine Ranko Krivokapić, vječito nezadovoljan svojom pozicijom u politici, krenuo je ovih dana u medijsku ofanzivu ne bi li makar malo popravio svoj položaj u opozicionim redovima, poruičili su iz DPS-a.

„Sva Krivokapićeva ekvilibristika pada u vodu pred jednim jedinim pitanjem na koje redovno izbjegava odgovor: zašto si izdao Crnu Goru“, pitaju se oni.

Sve što je Krivokapić izgovorio tokom protekla dva dana, tvrde oni, može se sažeti u jednu jedinu poruku koju je želio da pošalje – „sve propada otkad mene nema u vlasti“.

„Sve što je jasno u čitavom demoratskom i razvijenom svijetu, nije prihvatljivo samo Krivokapiću i njegovim partnerima iz DF-a i Demosa. I dok se njegovi politički saveznici jasno i otvoreno svrstavaju na stranu onih koji su pokušavali terorizmom da destabilizuju Crnu Goru, Krivokapić je jedini koji igra dvostruku igru, podržavajući otvoreno na domaćem terenu rušitelje države, a u međunarodnim krugovima pokušavajući da povrati svoju davno izgubljenu poziciju prozapadno orjentisanog političara“, navode iz vladajuće partije.

Iz DPS-a, dodaju da je, sad kad je vidio u kom pravcu ide istraga, kad i njemu biva sve očiglednije da ga sve manje na zapadu uzimaju za ozbiljno, zavapio, tvrde oni,  kako je SDP prvi tražio da se zabrani rad DF ako je umiješan u pokušaj ‘državnog udara’.

„ Ali kvarno hoće u isti koš da strpa i DF i DPS, krivotvoreći svog novog šefa Mandića nakon susreta s premijerom Srbije  Vučićem. Samo kod političara Krivokapićevog profila može da se rodi ideja da ulazi u savez sa DF-om, koji je spreman čak i na krvoproliće ne bi li spriječio Crnu Goru da postane članica NATO, a da potom ustvrdi da je njegova partija zapravo jedini nosilac ideje o NATO i temeljni čuvar tog puta“, saopštili su iz vladajuće partije.

Oni navode da su njegove namjere su svi prozreli, pa čak i DF, zato je, poručuju iz DPS-a,  gurnut na još dublju političku marginu od one na koju je sam sebe i svoju partiju doveo,

U ovoj partiji smatraju da Krivokapić nije mnogo odmakao od Miodraga Lekića i njegovih teza koje same sebe urušavaju.

„Prosto je nevjerovatno da čovjek koji se predstavlja kao profesor ne zna način funkcionisanja američkog Senata, a da njegov sagovornik i istomišljenik, bivši predsjednik parlamentarne Skupštine OEBS-a, nastupa i prijeti sa pozicije NATO zvaničnika. Naravno da je riječ o dva sitna politikanta, koji se ne libe da zloupotrebom međunarodnih institucija zamajavaju javnost kako bi pokušali da nanesu kakvu-takvu štetu državnoj politici Crne Gore“, tvrde u DPS-u.

Oni poručuju, da se od saboraca iz DF-a se nije ništa drugo ni moglo očekivati, osim da, kako dodaju,  preko svog trećeg ešalona, još jednom, poruče da se ne odriču svojih zlih nauma za Crnu Goru.

„Sigurno da je njima teže nego i Krivokapiću i Lekiću zajedno, jer se valja pravdati nalogodavcima i finansijerima, a plan je razotkriven i propao, proces teče. Zato su i počeli međusobno da se napadaju, ne bi li se svak od njih odrekao svog dijela odgovornosti i prebacio je na prvog do sebe“, zaključuju oni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

Karijerista i sujetna osoba u liku Krivokapica nije nepoznanica njegove politicke karijere i u sunovratu hvata se za svakoga ko mu produzava neku politicku nadu.

Rankova Igra
Gost
Rankova Igra

Igru Ranka Krivokapica nije tesko objasniti. Njegov uloga je sasvim razlicita, po prirodi stvari, od uloge srpskih nacionalista, pa prema tome i deal koji je napravio sa onima koji stoje iza jednih i drugih. Rankov imidz suvereniste i proevropskog politicara je dragocjen sa razbijanje monolitnosti prodrzavnog bloka, bez cega nema smjene vlasti.Prema tome, Ranko nije mogao uci u opoziciju i… Više »

Marco
Gost
Marco

Ranko je uzeo pare od finansijera anti-NATO opozicije. Jasno da njegova uloga ne moze biti direktan glas protiv NATO ili otvoreno protivljenje NATO jer bi to bilo kontraproduktivno. Odbilo bi prozapadne ili suverenisticke glasace.

On ima perfidniju ulogu, Potrebno je srusiti DPS a onda bi same okolnosti sprijecile ulazak drzave u NATO.Njegov glas vise ne bi nista znacio.

brko
Gost
brko

Po vama iz DPSa…Krivokapić je izdao Crnu Goru kako kazete.E sad ako je to tacno…onda pravac u sud i podnesite krivicnu prijavu protiv njega jer je izdaja po Krivicnom zakonu CG,krivicno djelo.Al znate i vi da to nije tacno.

Mojsije
Gost
Mojsije

Brkove njeguj,a ostalo onima koji razumiju.

Send this to a friend