Politika

Marković: Raskid koalicije nije bio cilj smjene Muhovića

Duško Marković

Premijer Duško Marković kaže da smjenom predsjednika Skupštine opštine Petnjica Adnana Muhovića Demokratska partija socijalista (DPS) nije htjela da raskine koaliciju sa Bošnjačkom strankom, već je to odnos prema pojedincu koji je bio neodgovoran prema državi i njenim interesima, prenosi portal RTCG.

 “Mi idemo dalje, vidjećemo ko će biti naši koalicioni partneri. U politici nema vječitih savezništava, ona se konstituišu na osnovu ukupnih prilika. Naša namjera nije bila da u Petnjici raskidamo koaliciju. Željeli smo da nakon smjenjivanja  predsjenika SO Petnjica i njegovih neopreznih i rogobatnih izjava koje su uzbunile crnogorsku javnost pokrenemo postupak njegovog razrješenja i pokažemo da se u Crnoj Gori politika mora voditi odgovorno. To nije bio naš odnos prema BS-u, već prema pojedincu koji je bio neodgovaran prema državi, njenim interesima”, objasnio je on.

Kako je poručio danas u Bijelom Polju, namjera DPS-a je bila da sačuva koaliciju, ali je Opštinski odbor Bošnjačke stranke u Petnjici odlučio drugačije.

“Mi idemo dalje, vidjećemo ko će biti naši koalicioni partneri. Važno je da će naša politika biti usmjerena na dobro Petnjice”, konstatovao je Marković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
++++
Gost
++++

Pogledajte samo tu facu

Frki
Gost
Frki

Ma ovo je igra licnih interesa. Kao agovic i muhovic u svadji su e sad je malo uzdrman vrh drzave.

Brendon
Gost
Brendon

Bošnjaci su upali u zamku DF-a koji stvara takvu atmosferu, namjerno provociraći i prozivajući sve, izmedju ostalog i sulja mustafića pa i luidja škrelju nebi li izazvali reakciju pojedinih zadrtih bošnjaka i albanaca (zadrtih i tvrdokornih ima svudje). Jer takve reakcije DF-u idu u korist da destabilizuju i svadjaju drustvenu zajednicu. I uspjeli su u tome. Nedje sam i pretpostavljao… Više »

Send this to a friend