Politika

Marković: Razmišjam o formiranju nove stranke

Duško Marković

Iako je dobro što je Crna Gora napokon dobila Vladu, pitanje je kapaciteta te Vlade da li će državu da vrati na evropski i prozapadni kurs, ocijenio je bivši predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković za Gradsku RTV, dodajući da bi premijeru Milojku Spajiću trebalo dati šansu da sprovede evropsku agendu, uprkos opstrukcijama koja ima i na unutrašnjem i na spoljnopolitičkom planu. On je u emisiji Aritmija najavio moguće formiranje nove stranke.

“Dobro je što je Crna Gora napokon dobila Vladu, bez obzira kakav je njen karakter”, ocijenio je Marković.

Ipak, dodaje, način na koji je izabrana ne ide u prilog demokratskoj i politički uređenoj državi, pa smatra da je Crna Gora danas ozbiljno ugrožena.

“Prestrog bih bio za sebe lično, mada vidim takve dramatične ocjene svakoga dana o tome da je Crna Gora izgubljena, da Crna Gora nestaje. Crna Gora je devastirana, Crna Gora je ugrožena. Nad Crnom Gorim je mutni oblak prijetnji i nesreća, ali Crna Gora ima unutrašnji i građanski potencijal. On sada nije u prvom planu, ne zbog tog potencijala koji nestaje, nego zbog političkog vođstva koji taj potencijal očigledno na pravi način ne usmjerava”, kazao je Marković.

Loša je poruka što u novoj Vladi nijesu predstavnici svih manje brojnih naroda, jer su oni tkivo Crne Gore, ali je, poručuje Marković, dobro što je dio albanskih partija ipak dio nje.

“Ne mogu Albanci iz 2006. biti za Crnu Goru lošiji od Albanaca iz 2023. godine. Ja to tako ne mogu da mislim. Postoje neki drugi, pragmatični interesi, okolnosti su se promijenile. Ali vjerujem da, ako Crna Gora bude ugrožena i bude dalje išla u propast, da oni neće stojati i držati pod ruku one koji Crnu Goru vode u tom pravcu. Dakle, ne mislim da je to loše, već da to može biti od pomoći”, istakao je Marković.

Crnoj Gori je potrebna politička konsolidacija, naglašava Marković i dodaje da razmišlja o forminju nove stranke.

“Nijesam o tome donio odluku, ali razmišljam. Ne samo o tome da ja formiram stranku, nego šta sve treba uraditi u evropskom i građanskom bloku da bi se konsolidovali i da bi Crna Gora izašla iz ovog permanentog rizika ponora koji je otvoren pred njenom budućnošću”, poručuje Marković.

Uvjeren je da Zapad neće ostaviti Crnu Goru na cjedilu, ali, kako zaključuje, na crnogorskim, suverenističkim i prozapadnim snagama je da sami dobiju ovu bitku.

Emisija Aritmija na Gradskoj TV autorke Tamare Nikčević, emitiovaće se večeras od 21 sat.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Joze
Gost
Joze

Prije cu glasat Mandica 🤮

Avdo Kurpejović
Gost
Avdo Kurpejović

Duško je jedan od rijetkih veterana kome su svuda otvorena vrata! Šteta što nije preuzeo DPS poslije kongresa 2021. godine.

Roko
Gost
Roko

Sjever je uz Duška!

Pravademokratij
Gost
Pravademokratij

Pa sjever je donio DPSu se ukupno 11.4% glasova a sve ostalo uzeli protivnici DPSa!!!!

Mrak😂 za to
Gost
Mrak😂 za to

Nova stranka ista politika crna gora ugrozena a kad steradili sa lopovlukom i svercom cigara nije bila ugrozena moj ti je savjet kupis 100 ovaca i na sinjavinu vasa politika je vezana sa milom i kriminalom

Nikk
Gost
Nikk

A nemoj molim te. Zbog tebe i tvojih drugara danas CG nestaje brže no led na suncu

Neka to
Gost
Neka to

imas odmah glas od mene

🇲🇪Tuđemil🇲🇪
Gost
🇲🇪Tuđemil🇲🇪

Proći ćeš gore od Dajkovića!!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Marković je mnogo mudar čovjek,moje mišljenje je da on ima namjeru da stvori novog mladog i harizmatičnog lidera i nebih se začudio da je on to već učinio. To je nevjerovatno teško ostvarit,takvi se mogu i u svijetu na prste obadvije ruke nabrojat mislim na mlade ljude,jer ako tu uključimo stare Milo je sigurno među njima. Ako to uspije Crna… Više »

Marina
Gost
Marina

Pa da nam vratis prenzije na 120 eura i plate na 200 eura ?! Ukines djeciji dodatak, besplatne knjige i uvedes taksu euro po euro na mobilne i tv ?? Neka hvala

Neka to
Gost
Neka to

pa svi su Penzioneri a niko ne gleda kako da zaradi pare .Nidje nema na svijetu da se manje uplacuje u Penzije a da vise dobijaju.

Marko
Gost
Marko

Čudo ćeš napraviti

Kotor
Gost
Kotor

Čovjek ne zna đe je i što je Luštica a bio premijer! Toliko o njemu!
Vrijeme je da mlađi pokažu šta znaju

mne
Gost
mne

sadasnja vlada crne gore je osim df-a evropaki orjentisana,za razliku od dps vlada ima vise podrske u parlamentu. po meni vecina su evropaki orijentisane stranke,logicno ke da ce oni iskoristit podraku df-a,a ne obratno,da ce df opstruirati. naucite da je ovo sve lelekanje dps-a i njima bliznjih. izgubili su pozicije posle 30 godina,i tesko im je i to je normalno….ali… Više »

Menadzer
Gost
Menadzer

Obavezno stavi Baća za glavnog kadrovika:))))

URAŠ
Gost
URAŠ

I ja isto…

Trile
Gost
Trile

Đon obraz !!!

Majo
Gost
Majo

Jes vala malo ig je. Svega ima lise stranaka.

ElPatron
Gost
ElPatron

I imas obraza 🤣

Dejan
Gost
Dejan

Dusko je uvijek bio gospodin, ozbiljan, umjeren, tačan. Njemu dajem svoj glas 🇲🇪

Sandra
Gost
Sandra

Daj mu za 4 godine

Car
Gost
Car

Fali mu majbah i voznje helikopterima.

MMM
Gost
MMM

Ti si druže izgubio izbore praveći klanove u partiji. Onda si četiri godine tihovao u Skupštini za nekoliko hiljada evra. Sjedi đe si…

Ninoslav
Gost
Ninoslav

Tako je Dusko i neka ti predizborna kampanja bude DPS 2 smanjenje plata i penzija i ukidanje djecijeg dodatka a nastavak autoputa!

high
Gost
high

Nastavi da razmišljaš, možda ti padne na pamet i nešto realno primjenljivo.

Pravnik
Gost
Pravnik

Dobro razmisli!!!

Tomo
Gost
Tomo

A da se dovatiš nečega drugog?

Ugrozen
Gost
Ugrozen

Lose ti je bili u DPSu,sram te bilo

Kontraš_007
Gost
Kontraš_007

Tako, tako, samo se vi usitnjavajte. Viđeli ste kako je prošao SDP usitnjavanjem, samostalno ne mogu preći cenzus ni SDP ni SD. Glasači DPS, makar ovih 20-ak% što su glasali za vas će se taman rzočarati, pa na sledećim izborima nećete imat ni 15%. Neminovnost svake partije koja se cijepa je propast. Čisti primjer je SNP koji je od najjače… Više »

Mira
Gost
Mira

Dule zvani radijator…zbog ovakvih je DPS i doživio sunovrat..

Tara
Gost
Tara

Nikada nećemo, nažalost, imati senzibilitet za ovakav politički pristup. Nama je potrebna mudrost, a ne radikalizacija. Ali eto, više se držalo do stava Milorada Popovića, nego Duška Markovića.

Commentator
Gost
Commentator

Mislim da na političkoj sceni nema više mjesta za nove partije, jer one samo mogu biti slične nekim postojećim, što onda vodi do nepotrebne podjele glasova. Po meni, na crnogorskoj političkoj sceni treba da dođe do objedinjavanja pro-crnogorskog bloka (DPS, SD, SDP, Liberali), možda da se od svih njih napravi jedna jaka partija sa pročišćenim kadrovima, sa novim identitetom i… Više »

Ninoslav
Gost
Ninoslav

Sdp liberali i sd sve zajedno imaju 2 mandata? Sto dobijas sa tim? 🙂

Tara
Gost
Tara

Nikada nećemo, nažalost, imati senzibilitet za ovakav politički pristup. Nama je potrebna mudrost, a ne radikalizacija.

Milena
Gost
Milena

Objasnio.

Marko
Gost
Marko

Imao si jednu priliku nenamo vise vremena za vas.

Zorica
Gost
Zorica

Pricajte sta hocete….ali ovaj covjek zna sta prica i opet bih voljela da bude premijer…jer sad kad vidimo ove vjetropire ne vidim kuda cemo….ali nas rukovodi mrznja a ne zdrav razum…

Kontraš_007
Gost
Kontraš_007

Zna, zna što priča. Zahvaljujući tom čovjeku smo ovđe đe jesmo jer je kao predsjednik vlade mogao odraditi neke stvari bolje, da nam se nebi desilo to što se desilo 30.08.2020.

Primorac_89
Gost
Primorac_89

Moze, odmah 6,7 glasova od mojih i to iz Budve.
Omiljeni premier od osamostaljenja 2006god.

manjine
Gost
manjine

Imas podrsku nase porodice,!svaka cast

Peko
Gost
Peko

Bogami je ostario. Nova stranka tako je

Hogar
Gost
Hogar

Sad će mu ljubo i nikolaidis odgovoriti

Visitor
Gost
Visitor

Ela, neka se partija zove SPD i neka vam šef bude Djilo Mukanović

Crnogorce
Gost
Crnogorce

Sram te bilo!

Pravda
Gost
Pravda

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Rodjo
Gost
Rodjo

Imas moj glas !
Al za malo

vidi vidi
Gost
vidi vidi

bote, ko ti dade lajk…pih

❤🇲🇪
Gost
❤🇲🇪

Bog ti pomogao da se malo trgnemo racunaj na moju porodicu..

@lexa
Gost
@lexa

“Razmišjam o formiranju nove stranke”
Tako je. Treba formirati minimum 10 crnogorskih stranaka tako da ni jedna nema ni za upis.

Vepar srbijansk
Gost
Vepar srbijansk

10 srbijanskih stranaka ima! Što je problem?

Milorad.R
Gost
Milorad.R

opa Milorade kakvi su ovo sivi oblaci nad cg

Slavuj
Gost
Slavuj

A mladi i obrazovani,odlaze,Blago nama?????¿

Mrki PG
Gost
Mrki PG

Šio mi ga Đura.

Velja Gora
Gost
Velja Gora

Kleo si se u njega

Zivojin
Gost
Zivojin

Postujem Markovica. U pogledu nove stranke, ne trebaju emocije nego zdrav razum, da se izmjeri javno mnjenje u anketi, da li se novom strankom povecava broj biraca DPS i te nove stranke ili se smanjuje, ili ostaje isti broj biraca podijeljen na dvije stranke. Moguce da Disko uzme dio biraca Demokrata, PES, Snp, URe

dragan
Gost
dragan

kad može avetni šešelj u srbiju što ne može normalan čovek u crnu goru, da je vjecna podrška za gospodina markovića

td
Gost
td

Mozemo se neslagati i imati sumnje,ali moramo postovati dobre ideje i namjere.Markovic uocava probleme i daje preciznu dijagnozu da gradjanski i proevropski potencijal nije nestao,ali da nedostaje pokretacke i usmjeravajuce snage i da je vrijedno truda razmisljati o novom,prikladnijem modelu-i organizovanja i djelovanja. Ono sto treba pohvaliti jeste i njegovo odbijanje da stvari gleda crno-bijelo,pa veoma korektno daje sansu i… Više »

Bilja R. K.
Gost
Bilja R. K.

Pohvale za komentar!

King Henry
Gost
King Henry

To bi znacilo kraj Dps. Uzeo bi mozda jedno 5-6%

Patriot
Gost
Patriot

O nee!

Treće Oko
Gost
Treće Oko

Čovjek od autoriteta , Jedini Crnogorac koji ima petlju da sačuva Crnu Goru i naš identitet koji se postepeno gasi zbog poznatih razloga .
Da je Vječna Crna Gora !

Mićko
Gost
Mićko

ovo je pokušaj dps-a koji je otišao desno bez povratka da preko ove partije uzmu dio dps glasača koji ih je napustio zbog hajke na crkvu i sveopšte antusrpske histerije

vidi vidi
Gost
vidi vidi

Mićko, ovo je Crna Gora a ne Srbija, zalutao si – Šumadija te čeka

Mick Jäger
Gost
Mick Jäger

Samo rasipaj glasove.

Dr V. Peruničić
Gost
Dr V. Peruničić

Osnuj. Ući ću. Mora se malo spustiti lopta. Mnogo SMO se zalaufali. Pući će a rezervnu nemamo. Ali, bez britve.

DAKA BAR
Gost
DAKA BAR

To bi donijelo samo do raspada DPS-A i ostalih suveriništičkih partija , ali možda je to i tvoj
cilj ! A tolko popularan i nisi ! Narod koji nije glasao DPS neće ni tebe glasat !

Nenad
Gost
Nenad

Moze imati najvise 6-7% a dps onda pada 12-13%

Bilja R. K.
Gost
Bilja R. K.

Grdno se varaš,35% solo!

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Poranio si, premlad si za taj sport. 😉

Dusko ko
Gost
Dusko ko

Hahaha,pa imaš blizu 70 godina,svaka ti čast na volji,sto ces to nešto bolje uraditi,nego što si mogao za 30 godina,odmaraj ako ti vec moze bit

Tamaris
Gost
Tamaris

💪💪💪💪💪💫

Holivud
Gost
Holivud

Hahahahaha…

Lukas
Gost
Lukas

Dusko podrska , vrijeme je vise , dosta je jednoumlja u dps

Rajko
Gost
Rajko

Pravi i jedini čovjek koji ima viziju razvoja Crne Gore! Duško Marković, sjever zna zašto!

Pravda
Gost
Pravda

Nije imao kad

Bilja R. K.
Gost
Bilja R. K.

Najbolji državnik kojeg je Crna Gora mogla da iznjedri.
Njegova stručnost,karakter,moralnost,etičnost i ostale odlike koje ga krase mu daju kredibilitet i mišljenja sam da bi Crnu Goru vodio u pravom smjeru…
Imaš Duško moju punu podršku i cijele moje familije,a ima nas i biće nas još..
Samo naprijed uz tebe smo!

Pravda
Gost
Pravda

🤣🤣🤣🤣🤣

Ninoslav
Gost
Ninoslav

Haha jesto to je i dokazao sve ove godine zato smo tu gdje smo! Daleko od EU!

Podgorica
Gost
Podgorica

Baš si mlad i nov i imaš nešto novo da ponudiš

vidi vidi
Gost
vidi vidi

evo imaš sad o ve “mlade” no nešto nazadujemo s njima, i to rapidno…

Demosten
Gost
Demosten

Bio si u Vlado koja nije mogla da zaustavi rat Klanova, napadaš Crkvu,, da si du plate 250€…nemaš ti što da tražiš

gedžovanija
Gost
gedžovanija

naravno da napada tuđu crkvu u svom dvorištu. Da je barem crkva, no nije. Apsolutno nije.

Drug član
Gost
Drug član

Radije bih glasao za novu stranku mladog i normalnog Živkovića. Stari kadar je odsvirao svoje. Odradili su nezavisnost (hvala im!), a onda su krenuli u besprizornu pljačku, pravdajući to naplaćivanjem zasluga za nezavisnost. Toliko su osiromašili, oljuštili državu i građane, da ih je Crkva samo malo pogurala da padnu.

Duda
Gost
Duda

A, ‘ fala velikom Bogu, da neko napokon reče istinu o paNtriotama, Dps je sam sebe ugasio!

vidi vidi
Gost
vidi vidi

Tuđa crkva, druže, tuđa a ne naša crnogorska. Tuđa osvajačka, hegemonistička…

Naopaki
Gost
Naopaki

brao, to će nas spasiti

marko
Gost
marko

e kuku kuku, nius ovi mladi sto nemaju tereta za sobom odlucili da formiraju novu stranku no ovaj!
ti ces prvo da odgovaras, pa onada vidi sa strankom!

SKORUPAN
Gost
SKORUPAN

Loše mu je bilo u DPS. Najveći je krivac za poraze DPS, od 2020. pa do lokalnih i zadnjih izbora. Kamo sreće da nikad nije ni bio u DPS…

neko
Gost
neko

nije on, nego Zoran Pažin sa njegovim zakonom o slobodi vjer.

Jel piso Miso
Gost
Jel piso Miso

A zašto nova stranka Markovicu?

Demosten
Gost
Demosten

Fotelja je čudo

Bilja R. K.
Gost
Bilja R. K.

Zato što je ocijenio da je i previše jednoumlja bilo u DPS-u,a osim toga mu je spočitavano i previše situacija u kojima nije učestvovao,a sve zahvaljujući pojedincima iz sopstvene partije…

Rajka
Gost
Rajka

Osnovao je ili ne osnovao, cenzus ne možeš preci

Chunk
Gost
Chunk

Ovo ste trebali da naopravite prije 2 godine! da u DPS-u ostanu ti, milo, gvozdenović, jevto, ivanović i ostala družina a Ivan, Sanja, Živković i ostali mladi osnuju novu stranku! Ivan nije mogao da odbrani podgoricu zbog vašeg naslijeđa koje ste natovarili!!

moka
Gost
moka

Nije istina, Ivanu se niko nije miješao u kampanju, izbacio je ime i boje stranke, sklopio nikad širu koaliciju, i prošao kako je prošao. Kako Milo nije smetao Jakiću u Šavniku, nego ga je njegov govor pogurao do pobjede, a Ivan ga je izbacio iz kampanje i izgubio izbore sa pozicije vlasti, i to bi bio potpuni brodolom da nije… Više »

enee bogoti
Gost
enee bogoti

Ako krene počeće DPS da se cijepa kao nekadašnji SNP. Biće tu još struja. Ne znam koliko je ovo dobra ideja u ovom trenutku.

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Dps ne postoji

Lajtner
Gost
Lajtner

Postoji kao DP-SS divizija!

Chunk
Gost
Chunk

ovo su trebali davno odraditi. bolje dvije partije da sakupe po 20% glasova, nego jedna sa 25%.

Bilja R. K.
Gost
Bilja R. K.

Veoma dobra ideja!
Treba razdvojiti žito od kukolja!

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Puna podrska za najboljeg Premijera i državnika 👌🇲🇪
Crnoj Gori trebaju lideri kao sto je gdin Markovic 🖐️

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Pa mozda i nije losa ideja, mnogo je kriminalaca bilo u tvome okolišu …..

Loš
Gost
Loš

Da nisi pomiješao sa Mandićem čiji,,kumara ” upravlja Budvom iz zatvora,nepravedno utamničen?

Sokrat
Gost
Sokrat

Ja se nadam da ces formirsti stranku, prvi bih te podrzao…Da konacno neko okrene novi list…

MN.🇲🇪🇲🇪
Gost
MN.🇲🇪🇲🇪

Evo ispilijo je, a Milo mu sad ne odg on i njegova stranka blagos vala.Imaćes puno glasova sigurno tri puta manje no Milo.
Jedan je Milo.Đ.

Newman
Gost
Newman

To je ono što nam fali, više stranaka. Onda neka i ta tvoja pukne na dva dijela i tako u beskraj, kao amebe… u početku bi jedna…

Podgorički 🇲🇪
Gost
Podgorički 🇲🇪

Sram te bilo stari . DPS ce ostati jedinstven i na braniku CG kao i do sada , još žešće zapravo . Tebi nek je srecan put .

Bilja R. K.
Gost
Bilja R. K.

Sram tebe bilo!
Nije DPS stvorio Duška,već je Duško bio jedan od osnivača DPS-a-što će reći-da ti previše palamudiš tj.lupaš gluposti!
Kaa je uvidi da se rade stvari na koje je i ranije ukazivao,a koje se kose sa zdravim razumom odllučio je da osnuje nvu partiju-u kojoj će se odvojiti žito od kukolja!
Šta ti nije jasno?

Send this to a friend